WOENSDAG 21 JULI

Een zomeravond georganiseerd door Stacy.

De beste slechtste real-live actiefilms van de jaren 90!

Heb jij zin in een avond met videogame nostalgie? Kinderdromen die realistisch verbeeld werden, van spellen waar je als kind als een zombie urenlang achter zat tot je ouders zeiden dat het tijd was om te eten? Of puur omdat je slechte jaren 90 special effecten wilt zien? Zie hier dan een goeie keus voor deze woensdagavond! Kom deze avond in Kriterion een potje gamen en een film kijken.    

Als je een jaren 90 kind bent kan het beeld van een spelcomputer als de Sega Genesis of de Super Nintendo je niet voorbij zijn gegaan. De hype van Super Mario en het immens bekende arcadespel Street Fighter waren in talloze huishoudens te vinden. Maar voor beide titels waren de gameconsoles niet genoeg: beide series hebben een poging gedaan om een grote Hollywood producties te worden.


Super Mario Bros. (1993) | 19:30

Super Mario Bros. deed in 1993 een greep naar het witte doek. Al had de productie niet de beste regisseur is een van de drie scenario schrijvers Ed Solomon, ook wel bekend staat om zijn eerdere werk, waaronder Bill & Ted’s Excellent Adventure en latere titels als Men In Black, Now You See Me en Charlie’s Angels. Super Mario Bros. is wellicht een film waarvan de acteurs de rollen snel zouden willen vergeten. Desalniettemin hebben acteurs Bob Hoskins, John Leguizamo en Dennis Hopper een uiteindelijke cultfilm weten neer te zetten in pulp-geschiedenis.

Meer info en tickets →Street Fighter (1994) | 21:45

Door Steven E. de Souza in te schakelen als scenarist voor Street Fighter, die eerder al had geschreven voor titels als Die Hard 1 & 2, Commando, Judge Dredd en 48 Hrs. Deed hij zijn eerste poging om zelf te regisseren. Dit resulteerde in glansrollen voor actiefilmheld Jean-Claude van Damme, popster Kylie Minogue en helaas de laatste rol van Raúl Juliá.

Meer info en tickets →