15 MAART | VANAF 20:30 | GRATIS ENTREE

Kom op 15 maart de verkiezingsnacht beleven in Kriterion. Samen volgen we live de exit polls, gecombineerd met gesprekken met jonge denkers, eten, drinken en muziek!

MEINDERT FENNEMA IN GESPREK MET JONGE DENKERS
Om 20:30 zullen de gesprekken beginnen waarin Meindert Fennema met in totaal vijf jonge denkers van gedachten zal wisselen. Tijdens de pauze geeft Christiaan Vos met een gesproken column verse brandstof aan het tweede gesprek.

LIVE DE VERKIEZINGSUITSLAG VOLGEN
Afgewisseld door interessante gesprekken en live muziek, volgen we de uitslagen op de voet met Dionne Stax op groot scherm en een biertje in je klauwen.

GASTEN
Meindert Fennema (1946) is expert op het gebied Wilders, emeritus hoogleraar politieke theorie en niet in een hokje te plaatsen. Als belezen politieke wijsgeer heeft hij op vrijwel ieder politiek onderwerp iets in de melk te brokkelen.

Christiaan Vos (1964) is fiscaal econoom en filosoof en doet aan de UvA promotieonderzoek naar de ethiek van internationale belastingen. Hij schrijft hier regelmatig over voor Follow the Money en eerder ook in de Groene Amsterdammer en de Volkskrant.

Malika Ouacha (1993) is cultureel antropoloog en gespecialiseerd in gender en space. In het verleden is zij raadslid geweest voor de Facultaire Studenten Raad op de UvA. Hiernaast werkte Malika mee aan het He for She-project van de Verenigde Naties over seksegelijkheid.

Peter van Duyvenvoorde (1989) is masterstudent filosofie en theologie aan de UvA en heeft meerdere opiniestukken en een dichtbundel geschreven. Hiernaast was hij actief bij het Forum voor Democratie voordat dit een politieke partij werd.

Harriet Bergman (1992) volgt de Research Master Filosofie aan de UvA en was één van de voorvrouwen van de Maagdenhuisprotesten. Hiernaast zet ze zich in voor het Feministisch Alcoholistisch Verbond, De Nieuwe Universiteit en Niet te Koop.

Jeppe van Aubel (1992) is naast student Political Science, ook voorzitter en interviewer van Room for Discussion, het discussieplatform van de UvA. In het verleden is hij voor de VVD werkzaam geweest in de Tweede Kamer als assistent van voormalig minister Ard van der Steur.

Jochem Jordaan (1994) is student Politics, Psychology, Law & Economics aan de UvA en stoomt met ‘De Kiesmannen’ studenten klaar voor de verkiezingen van 15 maart. Met hun interactieve verkiezingsshow hopen De Kiesmannen zo veel mogelijk jongeren gemotiveerd het stemhokje in te krijgen.

MUZIEK
De mannen van Vloei zullen tussen de bedrijven door op vinyl ‘platen van rond de evenaar’ draaien!
> https://soundcloud.com/lukas-kropp/vloei-overvloei

ETEN – vanaf 18:00u
Dion, Job en Abel zorgen ervoor dat niet alleen de geest gevoed wordt. Zij zullen hun best doen verschillende partijen in politieke gerechten te vatten. Zo zullen vragen als “meer of minder stamppot” gesteld worden en zal huisgemaakte SPagethetti aglio olio’s onderdeel zijn van een grote linkse soep. Bovendien zijn er geruchten over een wentelteevendeal die eigenlijk te mooi is om waar te zijn. Aan de dieren wordt de hele avond gedacht; we gaan ze niet opeten. Marianne Thieme is dan ook van harte uitgenodigd.

COCKTAILS
Gedurende de avond zullen de barmannen en vrouwen CoalitieCocktails voor jullie gaan shaken. Vooralsnog staan de PaarsPlus, Water bij de Wijn en Boze Witte Man cocktails op het programma!