WOENSDAG 1 AUGUSTUS | VANAF 19:30 | €8,- PER FILM, COMBITICKET €15,-

Trash films, low-budget films, b-movies, of hoe je het ook noemen wilt. Acteerwerk dat zo slecht is dat je er kippenvel van krijgt, special effects die je kleine broertje op zijn YouTube-kanaal nog beter weet te maken en verhaallijnen die nog voorspelbaarder zijn dan de Bouquet-romans bij de plaatselijke supermarkt. Ga lekker zitten en bereid je voor op het slechtste, want vanavond vertonen we straight from the bottom of the trashcan-films Samurai Cop en Birdemic: Shock and Terror. 

Naast een mooi plekje in de IMDB Top 15 Lowest Rated Films hebben deze beide films een ware cultstatus verkregen. De films zijn zó slecht, dat het een vak apart lijkt om iets te creëren wat zo monsterlijk is. Het liefst wil je van ongemakkelijkheid de zaal uitlopen, maar stiekem ben je toch gefascineerd door de trash die je wordt voorgeschoteld.

Deze avond maakt deel uit van de zomerprogrammering van Kriterion. Klik hier voor een overzicht van het volledige programma.

19:30 | Birdemic: Shock and Terror (2010) van James Nguyen

Een peloton van adelaars en gieren terroriseert een rustiek stadje in Californië. Er vallen dodelijke slachtoffers door de genadeloze zwerm vogels, maar niemand lijkt de werkelijke reden van de aanvallen te kunnen achterhalen. Rod en Nathalie, inwoners van het stadje, zijn niet bang en proberen de ware toedracht te achterhalen.

 

21:45 | Samurai Cop (1991) van Amir Shervan

Een undercover politieagent tracht de wrede Japanse Katana-bende op te rollen, die verantwoordelijk zijn voor de cocaïnehandel in Los Angeles  Hiervoor gebruikt hij zijn martial arts-technieken en krijgt de hulp van een collega en een sexy helikopterpiloot in deze knaller van een direct-to-video Z-film.