ZONDAG 30 OKTOBER

Facebook Sam & Julia

Op zondag 30 oktober zullen Sam & Julia het podium in Kriterion betreden. De songs van Sam en Julia worden gekenmerkt door de sexy zangharmonieën, melancholische melodieën, en verhalende songteksten. Ze schrijven over van alles. Over God, een weduwe, gebroken harten en vrijkomen uit de gevangenis.

Sam (18) houdt van rauwe gitaarsolo’s, blues-rock, The Beatles en Jimi Hendrix. Julia (21) houdt van een soulvolle sound, schrijnende songteksten, Lianne La Havas en Amos Lee. Samen genieten ze van classic heroes Bob Dylan, The Band, Johnny Cash & June Carter, Simon & Garfunkel en Cat Stevens.

Na twee repetitiesessies was het eigenlijk al duidelijk. De muzikale klik was er. In een paar maanden tijd breidden Sam en Julia hun repertoire in gestaag tempo uit. Inspiratie is er volop en worden ze niet geïnspireerd door hun omgeving, dan worden ze dat wel door elkaar. Beiden komen steeds met heel verschillende song-concepten die ze dan zo uit weten te werken dat het toch weer een perfecte mix is van de creativiteit en stijl van zowel Sam als Julia.

Inmiddels hebben Sam & Julia redelijk wat podiumervaring opgedaan in Amsterdam en omstreken. Samen timmeren ze hard aan de weg. Er wordt volop geschreven en opgenomen en het plan is om in de nazomer toe te werken naar het releasen van hun eerste EP.