ZONDAG 27 MAART | 18:30

Website Matt Winson

Facebook Matt Winson

Op zondag 27 maart is het weer tijd voor een Sessies op Zondag. Zak op je luie zondag lekker onderuit in ons café en luister naar de prachtige intieme Indie-Folk van de heren van Matt Winson.

Matt Winson is een Nederlandse/Letse Indie-Folk band. Aanvankelijk bestond de band uit singer/songwriter Matthijs Steur en multi-instrumentalist Pieter van Winsen. De eerste optredens vonden plaats in bruine kroegen en op straat. In 2012 besloten zij door de Verenigde Staten te reizen, gewapend met een banjo en een gitaar. Na een aantal jaar in deze formatie gespeeld te hebben, wilden zij het geluid van hun muziek dynamischer en rijker laten klinken. Daarom vroegen zij in 2014 drummer Thomas van Winsen en trompettist Magnuss Baugis om de band te versterken. Door het brede scala aan instrumenten en de vocale harmonieën heeft de band geleidelijk een uniek en eigen geluid ontwikkeld.

Matt Winson maakt toegankelijke, progressieve folkmuziek, terwijl zij tegelijkertijd invloeden uit genres als jazz en elektronische muziek toevoegen. De afgelopen jaren speelde de band o.a. op Radio 1 en in concertzalen als Tivoli en Gebr. de Nobel. In het eerder genoemde Gebr. de Nobel presenteerden zij op 9 juli 2015 voor een uitverkocht huis hun debuut EP “Glowing Eyes”, welke door Maikel Warmerdam werd geproduceerd. Na de EP release werd de muziek opgepikt door 3FM en stond de EP op de luisterpaal. Ook gingen zij direct op tour naar Duitsland, Litouwen, Letland en Estland. Hierna vervolgen zij de Glowing Eyes tour in Nederland. Inmiddels zijn de heren druk bezig aan het opnemen van hun debuutplaat in de vermaarde Wisseloord Studio’s.

Deze avond zal eetcafé ‘Skek bovendien langskomen in Kriterion om jullie te voorzien van de lekkerste burgers van Amsterdam.

Facebook-event