ZONDAG 8 NOVEMBER | 19:00 | DE UITKIJK

Speciaal ter gelegenheid van het Lustrum draaien wij een van onze eerste succesfilms: de Roverssymfonie. Direct na de première in De Uitkijk in 1940 werd de film door de Duitsers verboden. Het oorspronkelijke negatief van de film verbrandde in Londen tijdens een bombardement. De Uitkijk slaagde er echter in uit het materiaal dat ze nog bezaten in 1946 een nieuwe kopie samen te stellen.

De Roverssymfonie werd op den duur een groot succes, niet in de laatste plaats vanwege de muziek. De film kreeg een cultstatus; het werd traditie om iedere zomer een keer de film te gaan zien. De film werd niet lang geleden pas van het programma gehaald toen hij helemaal kapot gedraaid was. Onlangs werd in Groot-Brittannië een goed geconserveerde versie teruggevonden die wij speciaal voor het Lustrum draaien.
De film gaat over een jonge pianist die ontdekt dat er gestolen geld in zijn piano is verstopt door de bende van de Zwarte Duivels. Als zijn moeder als bendelid wordt gearresteerd, vlucht hij met het geld de bergen in. Een magische muziekfilm uit 1936.