ZATERDAG 7 JULI IN KRITERION | 12:00 - 18:00 | GRATIS ENTREE

Naast film speelt ook muziek een grote rol in Kriterion. We grijpen elk moment aan om een ode te geven aan alles wat deze kunstvorm te bieden heeft. Misschien viel het jullie al eens op tijdens het studeren in onze foyer (de vraag of het zachter mag is immers nooit ver weg), zagen jullie de documentaires van Kurt Cobain en Amy Winehouse, of woonden jullie een editie van sessies op zondag bij? En nu zal ook eindelijk de eerste Vinyl Markt een feit zijn!

Zaterdag 7 juli nodigen we een aantal platenverzamelaars uit om onze foyer en ons terras om te toveren tot een knus marktplein. Onze deelnemers zijn verzamelaars in hart en nieren en bieden de bijzonderste langspelers, van soul tot rock, van hip hop tot wereldse geluiden. Kom dus door bakken vol zwart goud spitten, drink een koud pilsje en geniet alvast van je nieuwe aanwinst op één van onze platenspelers.

Gratis vertoning The Last Waltz (1978)
In het teken van de platenmarkt vertonen we om 14:45 uur de klassieke muziekdocumentaire The Last Waltz, geregisseerd door Martin Scorcese, over het laatste concert van The Band, die actief waren van 1960 tot 1976. Voor het concert waren veel special guests uitgenodigd die tevens een rol spelen in de film, waaronder Bob Dylan, Ringo Starr en Ronnie Hawkins. De screening is gratis toegankelijk!