ZONDAG 4 DECEMBER | 11:00

If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution is een beeldende kunstorganisatie die focust op performance. Komende zondag 4 december presenteren ze … – OHPERA – MUET – … [… – MUTE – OHPERA – …] in Kriterion. 

… – OHPERA – MUET – … [… – MUTE – OHPERA – …] is een film en document van een ervaring van plaatsen en talen, door Alejandra Riera in samenwerking met de Braziliaanse theatergroep Ueinzz. Ueinzz is een theatergroep en gemeenschap die sinds 1997 wekelijks samenkomt in São Paulo en bestaat uit een groep van psychiatrische patiënten, verzorgers, medewerkers, kunstenaars en filosofen. De film toont de bijzondere manier van samenwerken en samenleven van de theatergroep. Deze film zal op zondag 4 december voor het eerst in Nederland te zien zijn bij Kriterion. Dit is ook de eerste keer dat Alejandra Riera haar werk presenteert in Nederland. De screening zal gevolgd worden door een gesprek tussen Alejandra Riera, Peter Pál Pelbart en leden van de Ueinzz theatergroep, in het restaurant van Kriterion. Tijdens het gesprek wordt er ook een veganistische lunch geserveerd in het restaurant.

De screening en performances zijn onderdeel van het Finale programma van If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution’s Edition VI – Event and Duration. Tijdens het Finale programma van 24 november tot en met 11 december worden de verschillende projecten die ontwikkeld werden tijdens Edition VI – Event and Duration, getoond in verschillende locaties in Amsterdam centrum en Oost. Als onderdeel van de Performance in Residence onderzoeksprojecten van Edition VI, ontwikkelde Peter Pál Pelbart een nieuw onderzoeksproject samen met de Ueinzz theatergroep dat ook geresulteerd heeft in een publicatie.

Tickets kunnen alleen gekocht worden via de site van If I Can’t Dance >>

Tickets: € 10
Studenten: € 7,50

In de film wordt Spaans, Portugees en Frans gesproken. de film zal Engels ondertiteld worden.

untitled-4
alejandra_riera_02