VRIJDAG 31 AUGUSTUS, ZATERDAG 1 SEPTEMBER, ZONDAG 2 SEPTEMBER

Om de zomer te vieren bundelen NEMO en Kriterion opnieuw hun krachten met een filmweekend op het dak van NEMO Science Museum. In het weekend van 31 augustus t/m 2 september 2018 geniet je van 19.30 tot 23.00 uur op het unieke dakplein van NEMO van muziek en een film onder het genot van een drankje en een hapje.

Elke film wordt voorzien van een korte inleiding en voorafgaand spelen bands van het Conservatorium van Amsterdam zomerse muziek. Op zondag is er een meet & greet met de ster van De Wilde Stad: de BK-er (Bekende Kater) Abatutu. Slecht weer? Dan wordt de film vertoond in de filmzaal van NEMO.

Vrijdag 31 augustus | Wall-E

Terwijl de mensheid de planeet aarde is ontvlucht door de zware vervuiling, is het aandoenlijke robotje Wall-E achtergelaten om de planeet op te ruimen. Zijn leven is eentonig en somber, tot er op een dag robot Eve naar aarde wordt gestuurd om te kijken of de aarde weer leefbaar is. Deze animatiefilm van Pixar won een Oscar voor beste animatiefilm. Engelse versie.

Inleiding: Voorafgaand aan de film verzorgt Dr. Jennifer Ngo-Anh, hoofd Human Research Office bij de European Space Agency (ESA), een korte introductie op Wall-E over de intensieve trainingsprogramma’s van astronauten die hen beschermen tegen de effecten van straling, verminderde zwaartekracht en sociale isolatie. Engels gesproken.

MuziekIrene Reig Trio

Irene Reig Trio betekent details, passie, originele muziek, arrangementen en nog veel meer! Dit trio wordt beïnvloed door de jazz-traditie, maar gecombineerd met een groot pallet van verschillende ritmes.

Zaterdag 1 september | RoboCop 

‘Part man. Part machine. All cop. The future of law enforcement.’ Paul Verhoevens klassieker RoboCop is een nonchalante mix van geweld, romantiek, science fiction en visueel spektakel. Nadat agent Alex Murphy om het leven komt door geweld van een straatbende, wordt zijn lichaam gebruikt om een zogenaamde RoboCop te bouwen. Deze RoboCop moet het kwaad bestrijden. Wanneer deze machine menselijke trekjes begint te krijgen, lijkt alles niet geheel volgens plan te gaan. RoboCop is Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

Inleiding: Sanne Deurloo, hoofdredacteur van NEMO Kennislink, zal voor de film kort iets vertellen over wat we wel en niet van science-fictionfilms als RoboCop kunnen leren, en hoe waarschijnlijk het is dat we ‘RoboCops’ ooit echt tegenkomen in het straatbeeld.

MuziekFuensanta y las Atmosferias

De eigenzinnige zangeres, songwriter en bassiste Fuensanta Méndez (22) werd geboren in Mexico. Haar roots liggen in Latijns-Amerikaanse muziek.

Zondag 2 september | De Wilde Stad (met Meet & Greet met acteerkater Abatutu) 

De Wilde Stad biedt een kijk op Amsterdam vanuit het perspectief van de vele wilde dieren en planten. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien. De film is Nederlands gesproken en Engels ondertiteld. Voorafgaand aan de film is er een meet & greet met de filmkater Abatutu. Maak een selfie met Abatutu of laat je boek signeren door deze bijzondere BK-er (Bekende Kater).

Inleiding: De Amsterdamse stadsecoloog Geert Timmermans zal een inleiding bij de film verzorgen en ons meer vertellen over het wilde leven in onze stad.

MuziekSigrid Bröcheler & Band

Ook dit jaar is Sigrid Bröcheler met haar band te gast op het dak van NEMO om de mooiste liedjes te zingen. Rake muziek zonder poespas.

nemo_zomerdak_film_-_foto_elmer_van_der_marel.jpg__1440x855.0_q85_crop_subject_location-617,282_upscale
robocop-1987_still
hol-ams-9979.tif
landscape-1493134105-wall-e