ELKE MAANDAG IN DECEMBER (EN ÉÉN KEER OP DONDERDAG) | 22:00

December staat bij Kriterion in teken van whisky! Deze alcoholische versnapering staat binnen Nederland maar weinig in de schijnwerpers, terwijl de wereld erachter uiterst boeiend is. Daarom organiseert Kriterion in samenwerking met whiskywinkel Mac Mae vier whiskyavonden met een proeverij en een film.

Voor €17,50 word je ingeleid in de whiskywereld met vier verschillende whisky’s en wat te knabbelen. Als de smaakpapillen dan helemaal opgewarmd zijn, kan je bijkomen in de filmzaal. Daarnaast zijn er gedurende de hele maand speciale whisky’s te bestellen aan de bar. De proeverijen beginnen om 20:00, de films, zoals altijd, om 22:00. Belangrijk: reserveren voor de proeverijen doe je door te bellen naar 020 623 1708!

Maandag 4 december
Een introductie van de Schotse whisky is een basis die overal van pas komt. Na een inleiding in de single en blended malts, kan er genoten worden van de stokoude film Whisky Galore! over een whiskyroof op het eilandje Todday.

Maandag 11 december
Deze maandag staat in teken van de internationale diversiteit in whisky. Allerlei landen hebben wat opgestoken van whisky-moeder Schotland. In de film Barfly wordt een ode uitgebracht aan het barleven van schrijver Bukowski.

Maandag 18 december
Een whiskyglas in de hand draagt niet alleen bij aan de gesteldheid, maar ook aan het imago. Whisky heeft tegenwoordig een groot en sterk imago en daar zal in deze proeverij de nadruk op liggen. Verwacht veel rokerige en volle whisky’s. Misschien kan je daarna wel meedingen in de machtsstrijd van The Untouchables

Donderdag 28 december
Als afsluiter nemen grootproducenten Amerika en Schotland het tegen elkaar op. Bij de een trekt een klontje ijs vele grimassen, bij de ander is het de standaard. In The Good, the Bad and the Ugly wordt de bourbon daarentegen gewoon op de ouderwetse manier gedronken.