IEDERE MAANDAGAVOND OM 22:00 VOOR SLECHTS €5,-

Sinds jaar en dag vertoont Filmtheater Kriterion iedere maandagavond Moderne Klassiekers: hoogtepunten en onontdekte parels uit de filmgeschiedenis, ondergebracht in maandelijkse thema’s. Laat je amuseren, verrassen, danwel ontroeren tijdens dit altijd intrigerende, wekelijkse evenement.

Inmiddels mag het een begrip genoemd worden: de culturele afsluiting van de eerste werkdag van de week bestaat voor veel Amsterdamse filmliefhebbers uit het bezoeken van de Moderne Klassiekers bij Kriterion. Dit zijn must-see films die aansluiting hebben met een maandelijks thema. Deze thema’s hebben, op hun beurt, betrekking tot een filmtraditie, wetenschap, nieuwsfeit – of simpelweg iets wat wij in het zonnetje willen zetten. Zo zijn er het afgelopen jaar filmmaanden geprogrammeerd onder de noemers van ‘The Neuro-Image’, ‘Concrete Jungle’, ‘Movember’ en ‘Scandinavië’ – ieder met een heel eigen karakter.

De Moderne Klassiekers zien wij niet alleen een moment waarop onze bezoeker zich kan laten verrassen door de rijkdom van de filmgeschiedenis, maar ook een plek waar iets te leren valt. Zo worden de voorstellingen binnen deze reeks vaak voorzien van inleidingen, gegeven door deskundigen op het gebied van een thema of film. In het verleden hebben wij gasten zoals Jacqueline Cramer, Jan Doense en Bas Heijne mogen ontvangen.