WOENSDAG 13 JULI

In Martial Arts cinema kan het makkelijk twee kanten op gaan: van de cheesiest plots, slechtste special effects en meest lachwekkende sound effects tot de meest opwindende films in de geschiedenis van het grote doek. Dit genre heeft het allemaal.

Maar als het goed is, is het ook écht goed. Prachtige choreografieën, perfect gecoördineerde scènes, de schoonheid van het gevecht uitgebeeld door meesters in de vechtkunst. Van de klassieke zwart-wit films tot de moderne blockbusters volgeladen met special effects, dit genre blijft mensen aan het beeldscherm gekluisterd houden. Op 13 juli laat Kriterion het neusje van de zalm zien van de martial-artsklassiekers, die aan menig filmliefhebber een stiekem meegemurmerd kung-fu geluidje zullen onttrekken.

Game-toernooi
Om de sfeer compleet te maken kan ons publiek elkaar in de foyer ook in real life van kant maken in een heus gametoernooi! Tijd om je beste Tekken-moves weer even van onder het stof te halen.

Georganiseerd door Steven, David, Esca en Jeremy

Ip Man | 19:30
Actiefilm gebaseerd op het leven van Ip Man, de kungfu grootmeester die onder meer de legendarische Bruce Lee onderwees. China, jaren ’30. Martial arts meester Ip Man wordt door zijn stadsgenoten bewonderd om zijn integere levenswijze. Lees meer…

House of Flying Daggers | 21:45
China in de 9e eeuw na Christus. De twee soldaten Jin (Takeshi Kaneshiro) en Leo (Andy Lau) krijgen de opdracht om de leider van het “House of Flying Daggers”, een revolutionaire groepering, op te sporen. Lees meer…