WOENSDAG 22 AUGUSTUS | 19:30 | €0,-

*Ding-ding-ding* het is weer tijd voor je favoriete avond van het jaar: de MANATHON! Dé avond waarop we in Kriterion de échte mannelijkheid vieren (of er een beetje de draak mee steken)! Wat is er nou mannelijker dan woeste mannen in korte, strakke broekjes die elkaar op allerlei bizarre manieren te lijf gaan? Je raadt het al…De MANATHON 2018 staat in het teken van PRO WRESTLING.

Op woensdag 22 augustus wordt Kriterion omgetoverd tot een worstelring, vechtkooi en kolkende arena te gelijk. Binnen de grenzen van deze hysterische omgeving zullen machismo en vechtlust centraal staan. Deze thema’s komen nergens zo treffend samen als in de wereld van het show-worstelen. We bieden een divers programma met een documentaire en bijna twee uur aan beelden van de beste worstelgevechten die je ooit zult zien. Het filmprogramma is toegankelijk voor een totaalprijs van €0,- (tickets niet los verkrijgbaar). Dat is ook niet veel zeg. 

Deze avond maakt deel uit van de zomerprogrammering van Kriterion. Klik hier voor een overzicht van het volledige programma.

19:30 | The Rise and Fall of ECW (2004) van Kevin Dunn

Het bekendste en meest succesvolle bedrijf binnen de wereld van het show-worstelen is natuurlijk World Wrestling Entertainment (WWE), bekend van labels als SMACKDOWN en RAW. Maar zonder het Extreme Championship Wrestling (ECW) van Paul Heyman zou WWE nooit in zijn huidige vorm hebben bestaan. De documentaire The Rise and Fall of ECW neemt de kijker, aan de hand van authentieke beelden en interviews met sleutelfiguren uit de sport, mee op een reis door de geschiedenis van het bedrijf dat mede-verantwoordelijk is voor het huidige extreme karakter van WWE. Met de komst van ECW brak een uniek tijdperk aan binnen de worstelwereld dat later aangeduid werd als de ‘Attitude Era’. 

21:45 | Kriterion Greatest Match Card

Om de avond helemaal af te maken hebben we onze favoriete ‘matches’ uit de ‘Attitude Era’ geselecteerd en deze zullen worden getoond op het grote witte doek! 

De foyer zal geheel in thema aangekleed worden en een mannenavond is geen mannenavond zonder bier. Dus dat kan je krijgen ook!

the-rock-vs-steve-austin
wwe1
wwe2
wwe7
wwe8
wwe9

Klik hier voor een overzicht van het volledige Kriterion zomerprogramma 2018.