WOENSDAG 11 JULI | VANAF 19:30 | €8,- PER FILM, COMBITICKET €15,-

La notte Italiana: Een zwoele zomeravond vol Italiaanse klanken en geuren. Schuif aan tafel voor een goddelijke scroppino en culinaire hapjes en waan je in het zuidelijke paradijs waar la dolce vita een levenswijze is. De avond neemt je daarna mee naar La Grande Bellezza en Amarcord, twee echte Italiaanse filmklassiekers. Vieni?

Deze avond maakt deel uit van de zomerprogrammering van Kriterion. Klik hier voor een overzicht van het volledige programma.

19:30 | Amarcord (1973) van Federico Fellini (35mm)

Amarcord is een bonte verzameling herinneringen aan het Italië van Federico Fellini’s jeugd. Met ongebreidelde fantasie bezingt hij de tragikomedie van het leven vol seks, fascisme, autoracen, een gekke oom en een hitsige rondborstige sigarenverkoopster in het Rimini van de jaren dertig, de hoogtijdagen van ‘Il Duce’.

21:45 | La grande bellezza (2013) van Paolo Sorrentino 

Onverschillig en verleidelijk biedt Rome zichzelf aan aan de verbaasde ogen van de toeristen: het is zomer en de stad straalt met een schoonheid die ongrijpbaar en onherroepelijk is. Jep Gambardella is heeft zijn hele leven fladderend door de stad doorgebracht, maar begint nu hij 65 is geworden langzaam in te zien dat achter de prachtige façade van de eeuwige stad misschien enkel een enorme leegte schuilt.