Kriterion biedt ook voor de allerkleinsten een gevarieerd filmprogramma. Van knutselworkshops en schminken tot kinderklassiekers en verjaardagsfeestjes. Hieronder lees je alles over onze kinderactiviteiten.

Geschiedenis

Hein Fiedeldij Dop was kinderarts in de Tweede Wereldoorlog. Vanaf 1942 hielp hij het verzet met het in veiligheid brengen van Joodse kinderen. Na de oorlog heeft hij samen met Piet Meerburg en zijn andere vrienden van het verzet Kriterion opgericht. Kinderen en Kriterion horen dus al sinds jaar en dag bij elkaar.

Kriterion laat de betere kinderfilm tot zijn recht komen en maakt kinderfilms ook buiten de filmzaal levendig. De leukste nieuwe kinderfilms worden gedraaid in Kriterion, maar ook is er bij ons veel ruimte voor speciale programmering en spetterende themafeestjes!

Kinderfeestjes in de schoolvakanties

Kriterion is een plek voor jong en oud. Daarom organiseren we elke schoolvakantie een kinderworkshop in het thema van de kinderklassieker die we op dat moment draaien. Van beesten kleien tot koekjes bakken, wij toveren het cafe om tot een waar atelier! Alle kinderen zijn welkom en toegang tot deze feestje is gratis op vertoon van uw filmkaartje. Benieuwd naar het eerstvolgende kinderfeestje? Klik hier  voor ons overzicht aan kinderevenementen. 

Verjaardagsfeestjes

WIJ ORGANISEREN I.V.M. EEN PERSONEELSTEKORT MOMENTEEL GEEN VERJAARDAGSFEESTJES

Ook voor privé-evenementen kunt u bij ons terecht. Is uw kind bijna jarig? Op woensdag, zaterdag en zondag kunt u bij ons een kinderfeestje geven. Een verjaardag in Kriterion ziet er als volgt uit:

  • De kinderen komen rond 13 uur binnen en kunnen aan de grote tafel cadeautjes uitpakken, limonade drinken en cupcakes versieren met glazuur en decoraties.
  • Als de kinderen hun cakejes hebben opgepeuzeld gaan we met z’n allen knutselen. Wij bedenken een leuke knutselopdracht in het thema van de film.
  • Tenslotte mag de jarige rond 15 uur de film starten en kunnen alle kinderen film kijken in onze bioscoop. De film die wordt gekeken is altijd een reguliere film en hangt dus af van het huidige filmaanbod.

De kosten voor een kinderfeestje zijn €25 voor limonade, lekkers en knutselmateriaal. Deze prijs is voor maximaal 10 kinderen. Wil de jarige meer vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen? Dat kan! We rekenen dan wel €2,- extra per kind voor het aanschaffen van extra lekkers en knutselspullen. Daarbij komen natuurlijk nog de kosten voor de filmkaartjes: een kinderkaartje kost €5, volwassenen betalen €8,50. De jarige mag gratis naar de film. 

Wilt u reserveren of meer weten? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Kids-nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten voor kids die worden georganiseerd in Kriterion? Denk aan nieuwe filmreleases, workshops, eenmalige vertoningen van klassieke kinderfilms of andere leuke dingen? Schrijf je in voor de Kriterion kids-nieuwsbrief! Stuur een mail naar [email protected] met in het onderwerp Nieuwsbrief aan, en u ontvangt een paar keer per jaar de nieuwsbrief.