NU TE ZIEN

 

Harry Piller maakt een soort maquette-schilderijtjes, waarin museale settings worden nagemaakt in het klein. Grappig, kleurrijk en mooi. De expositie is nu te zien in ons café.

Harry Piller (1938), voormalig docent wiskunde aan de UvA, is zich na zijn pensionering aan de beeldende kunst gaan wijden. Ruim 10 jaar geleden begon hij aan een serie 2 1/2 dimensionale werkjes die een indruk geven van wat er zoal te zien is in museum en galerie. Hij put zijn inspiratie uit diverse materialen en bronnen. Uiteenlopend van het vinden van het juiste asfalt bij Koninklijke Wegenbouw Stevin in Gouda tot poppetje Andy uit Toy Story op Koninginnendag.

Voor deze gelegenheid is hieraan een gedeelte toegevoegd opgedragen aan een van zijn grote liefdes : de Amerikaanse filmkomedie uit de eerste helft van de 20e eeuw.

Gedurende de zomer van 2015 was Piller met een groot aantal werken aanwezig in een van de paviljoens bij beeldenroute ArtZuid in Amsterdam.

In het restaurant van HEMA Nieuwendijk worden zijn maandelijks wisselende mini exposities gehouden, samen met fotograaf Ferry André de la Porte.

www.harrypiller.nl
Contact: [email protected]

harry en pim 4
PIM EN HARRY 1
harry en pim 3
Harry en pim 2