ZATERDAG 24 OKTOBER | BRAINWASH FESTIVAL

Op zaterdag 24 oktober vindt de tweede editie van het Brainwash festival rond de Nes in Amsterdam plaats. Geen zware kost, maar een ‘lichtvoetig’ festival waar je door sprekers, muziek, theater en komedie wordt uitgedaagd om na te denken over de grote vragen van dit moment. Na het succes van vorig jaar voegen wij hier samen met Gawie Keyser, filmcriticus en recensent bij de Groene Amsterdammer, het medium film aan toe.

19:50u – 21.10u | Kriterion Shorts! | Frascati 3 | Vrije inloop

Op de avond van 24 oktober presenteert Filmtheater Kriterion een bijzonder intelligent filmprogramma op het Brainwash Festival, met verschillende korte films van jonge en gevestigde filmdenkers. Word uitgedaagd om je eigen filosofische bespiegelingen in en op de films te delen. Kom langs, kraak de hersens en kijk je ogen uit!

22.30u – 00.00u | Kriterion nachtfilm | Frascati 3

Als afsluiter van het filmprogramma vertoont Kriterion de klassieker 12 Angry Men van regisseur Sidney Lumet. De 12-koppige jury in 12 Angry Men staat voor de taak het lot van de van moord beschuldigde tiener te bepalen. De deur gaat op slot en de ruimte mag pas verlaten worden zodra er een oordeel is. Deze film brengt de passieve mens in verlegenheid: wanneer is je eigen comfort belangrijker dan het welzijn van de ander? Weinig films weten de kijker zo op het puntje van zijn stoel te krijgen, ondanks het feit dat de scènes zich slechts in één ruimte afspelen. Een treffende finale van een indrukwekkende dag.

Entree voor ons programma op vertoon van een festivalbandje van het Brainwash Festival. Kaarten zijn te koop via www.brainwashfestival.nl.