ELKE MAANDAG IN JUNI | 22:00 | €5,- Facebook-event

Iedereen heeft er wel één gezien: de film die je als kind alleen tussen je vingers door durfde te kijken, achter mama’s rug om, met je teddybeer vastgeklampt en wel. Films die je nog lang slapeloze nachten hebben bezorgd en wellicht de reden zijn waarom je steeds in elkaar zakt wanneer een clown in zicht is. 

Hoewel ze ook bedoeld waren voor kinderen, leek het vroeger wel standaard om op zijn minst een mentale blessure of twee in deze films te verwerken. Denk maar aan scenes zoals het boottochtje in Willy Wonka and the Chocolate Factory of de Stay Puft Marshmallow Man aan het eind van Ghostbusters. Waar bij Watership Down het aantal overlijdende konijnen niet meer bij te houden is, vloeien realiteit en horror in elkaar over in Jumanji. Gremlins is zijn geheel al een bad trip, en de verfilming van Roald Dahl’s The Witches laat je toch even een tweede keer nadenken over het échte bestaan van kinderhatende heksen. Maar ondanks het grote nachtmerriegehalte hier en daar, blijven het fantastische films.
Juni zal in het teken staan van deze films, waar jij elke maandagavond een traumatische ervaring voor slechts 5 euro opnieuw kunt beleven, op een groter scherm, hier in Kriterion.
 
Maandag 6 juni: Jumanji
Maandag 13 juni: Gremlins
Maandag 20 juni: The Witches
Maandag 27 juni: Watership Down
2080
The-Witches-1990-1
bfi-00n-vhm
ad_171190127-e1433250635625