WOENSDAG 15 AUGUSTUS | VANAF 19:30 | €8,- PER FILM, COMBITICKET €15,-

Heb je als kind ooit willen ontsnappen aan je rare familie? Voelde je je onbegrepen door die grote monsters van mensen? Max uit Where The Wild Things Are en Ingemar uit My Life as a Dog ontsnappen beiden op hun eigen manier aan hun moeilijke families. Deze avond is een ode aan de fantasiewereld van kinderen en prachtige verbeeldingen hiervan in cinema. 

Als je al lang vergeten was hoe het was om Ingemar of Max te zijn, hoe wonderlijk en hoe ingewikkeld de wereld om je heen was toen jij een kind was, dan helpen we je daar op deze avond graag even aan herinneren!

Deze avond maakt deel uit van de zomerprogrammering van Kriterion. Klik hier voor een overzicht van het volledige programma.

19:30 | Where the Wild Things Are (2009) van Spike Jonze

Regisseur Spike Jonze en scenarist Dave Eggers maakten een filmbewerking van het beroemde jeugdboek Where the Wild Things Are (of Max en de Maximonsters zoals de Nederlandse titel luidt). Na een ruzie met zijn moeder rent de negenjarige Max weg, klimt in een zeilbootje en belandt na een reis over de oceaan in een land dat bevolkt wordt door metershoge monsters. Daar wordt hij al snel uitgeroepen tot koning en beleeft hij leuke – en minder leuke – avonturen met de enorme wezens.

 

21:45 | My Life as a Dog (1985) van Lasse Hallström

De Zweedse 12-jarige Ingemar woont samen met zijn broer, zijn zieke moeder en zijn hondje Sickan. Omdat zijn moeder haar ziekte voor Ingemar verborgen houdt is de hij echter vooral bezig met kattenkwaad uithalen, ruzie maken met zijn broer en Russische ruimtehond Laika. Wanneer zijn moeder zijn gedrag niet langer verdraagt stuurt ze hem naar zijn oom en tante in een klein dorpje, waar Ingemar een stoet aan zonderlinge figuren ontmoet. Regisseur Lasse Hallström werd later bekend met Chocolat.