ZONDAG 4 & DONDERDAG 15 OKTOBER VANAF 19:15

Quentin Tarantino staat bekend om zijn liefde voor horrorpulp, blaxploitation-films, spaghettiwesterns en van alles wat met Oosterse vechtkunsten te maken heeft. In zijn jaren werkende in een videotheek is hij dan ook een wandelende B-filmencyclopedie geworden. Kill Bill was Tarantino’s homage aan zijn grote liefdes en poging om al deze genres in twee films te proppen, waarna de films zich een legendarische status toe-eigenden en nu bekend staan als een hoogtepunt in de wereld van post-modernistische films.

19:15 | Kill Bill: Vol. 1 (2003) is het begin van een epische wraaktragedie die uitgevochten wordt tussen de Deadly Viper Assassination Squad (DiVAS). Het instrument van die wraak is The Bride (Uma Thurman). In de openingsscène van de film zien we hoe groot het leed is dat de heldin heeft moeten lijden. Zij wordt op haar trouwdag het slachtoffer van een gruwelijke moordaanslag door haar eigen squad en haar baas Bill. De gruwelijke lijdensweg die onze (anti-)heldin heeft moeten doorstaan maakt de afrekening met haar vijanden extra lekker smeuïg om naar te kijken. The Bride stelt een dodenlijst samen, met daarop de leden van de DiVAS en onderaan de lijst niemand anders dan, natuurlijk, Bill.

21:30 | Kill Bill: Vol. 2 (2004) Na de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen op haar vroegere handlangers en uiteindelijk haar baas Bill.

Kill Bill Vol I. & II. zijn onderdeel van het programma QT’s Cuties

Vanaf 1 oktober is QT8 in de bios in Nederland te zien, een documentaire over Quentin Tarantino en de 8 films die hij heeft gemaakt (Once Upon A Time niet meegerekend). In het kader hiervan vertonen wij 3, eigenlijk 4, films van QT’s oeuvre, die misschien niet als zijn beste of meest memorabele bekend staan, maar hot damn bbygrl; Uma Thurman, Pam Grier, George Clooney… oftewel, onze programmeur Bobby’s favoriete cuties. Lees meer .