VRIJDAGAVOND 24 NOVEMBER IN DE FOYER | GRATIS TOEGANKELIJK

Op 24 november eindigt het 25ste sterfjaar van rock- (en algemene) legende Farrokh “Freddie” Mercury, zanger en frontman van Engelse rockgroep Queen. Dit willen we niet in stilte voorbij laten gaan, en daarom vertonen we vrijdagavond de opname van Queen’s concert in Wembley Stadium uit 1986. (Her)beleef deze legendarische (daar is ie nog een keer) avond in de foyer van Kriterion. Niemand houdt je tegen als je wilt meezingen!

Queen Live at Wembley Stadium is opgenomen op 12 juli 1986 tijdens Queen’s laatste concert in het Londense Wembley Stadium gedurende hun Magic Tour. Nog geen maand later, op 9 augustus, gaf Queen haar laatste concert ooit in de originele bezetting. Na het overlijden van zanger Freddie Mercury aan de gevolgen van Aids in november 1991, werd op 26 mei 1992 het dubbelalbum Live at Wembley ’86 uitgebracht, op CD, audiocassette en LP. Dit was voor het eerst dat een (nagenoeg) complete concertregistratie van de Magic Tour werd uitgebracht, en de concertregistratie wordt nog steeds gerekend tot de klassieken.

Blère uit volle borst mee met hits als Bohemian Rhapsody, Killer Queen, Radio Gaga en Somebody To Love en hef het glas op één van de meest iconische frontmannen ooit!