Al duizenden jaren worden psychedelica gebruikt door mensen als wondermedicijn. Vanaf de jaren ‘60 groeide ook onder wetenschappers de interesse hierin. Niet lang daarna werden deze onderzoeken onmogelijk gemaakt door de overheid. Eindelijk lijkt onderzoek naar psychedelica herboren en wordt de oneindige potentie van de medicijnen weer herkend. 

 

Fantastic Fungi is een documentairefilm over de verschillende toepassingen, de biologie en de rol van schimmels in het milieu. De film maakt gebruik van time-lapse cinematografie, CGI en interviews. In de film maakt de kijker een zeer levendige reis door de mysterieuze wereld van de mycelium en zijn vrucht – de paddenstoel. 

Lees meer

Embrace of the Serpent (2015)

Sjamaan Karamakate, de laatste overlevende van zijn volk en twee wetenschappers zijn in Embrace of the Serpent over een periode van 40 jaar op zoek naar een heilige plant die hen kan genezen. De film vertelt het verhaal vanaf het eerste contact tot de levensoverstijgende vriendschap die gevormd wordt tussen de sjamaan en de twee wetenschappers. 

Lees meer