OPENING: ZONDAG 11 JUNI | 17:00

Van 11 juni tot 14 juli 2017 zal het fotowerk van Eefje Suijkerbuijk te zien zijn in de foyer van Kriterion. Haar beelden vindt ze op straat, met een fantastisch oog voor toeval, humor en absurditeit. Op zondag 11 juni zal om 17:00 uur de tentoonstelling feestelijk geopend worden.

Eefje Suijkerbuijk over haar werk:
Een jaar geleden besefte ik me dat ik het grootste deel van mijn tijd in mijn hoofd doorbracht, in beslag genomen door een onophoudelijke stroom van gedachtes.
Ik besloot ik dat ik mijn blik meer naar buiten wilde richten. In alledaagse situaties, veelal in de openbare ruimte, ging ik op zoek naar momenten die ik alleen zou kunnen vangen als ik alert genoeg was om precies op het juiste ogenblik de knop in te drukken.

Terloopse taferelen, die door het juiste moment en hun context onbedoeld iets poëtisch krijgen. Ik raakte erdoor gefascineerd dat deze bijzondere momenten bestaan in ons dagelijks leven en ze zich overal en op elk moment voor kunnen doen. De beelden die daar uit voortkomen hebben vaak iets vervreemdends en grappigs, soms zelfs iets ontroerends en troostrijks.

Een voorproefje op de expositie is te vinden op instagram.com/sugarsnaps_official