6 MAART - 30 MAART

In maart zijn er tegelijkertijd twee exposities in samenwerking met Cinemasia Film Festival. In de foyer hangen de activistische schilderijen van James Jarvis en in de hal is het videowerk BREATHE van Minhong Yu te zien. De exposities worden dinsdag 6 maart geopend. 

James Jarvis
De in China geproduceerde werken toont echte mensen uit de LGTBQ-scene van China in het hedendaagse klimaat, die optreden tegen de propaganda-posters uit Mao’s communistische tijdperk. Jarvis viert de moderne Chinese gayscene door de communistische uitingen 180 graden te draaien.

Op alle schilderijen staan vrienden afgebeeld van de kunstenaar, die allemaal een persoonlijke relatie hebben met de gayscene van China; van locals tot buitenlanders.


Minhong Yu
De ontwerper en kunstenaar Minhong Yu (于旻弘) groeide op in China en woont en werkt nu in Amsterdam. Ze staat in twee werelden en twee systemen en tracht een dialoog hiertussen tot stand te brengen. Hoe kunnen deze systemen in balans gebracht worden?

In de video-installatie BREATHE wordt op televisies een atmosfeer van spanning tussen verschillende omgevingen gecreëerd. Ze maakt gebruik van flaggen – rood, wit en transparant – om bestaande machtssystemen te tonen en deze symbolen van identiteit in twijfel te trekken. Minhong bindt de twee werelden door het onzichtbare medium smog.

Living in an unfamiliar environment, coping with a language barrier, and forced
to explore the meaning of identity, Minhong wants to become invisible: to wear
a smog-mask and disappear into the herd. Because in order to be stronger, one first has to be weaker. The voice of silence is the highest state of bonding. Trans-
parency can be the perfect camouflage for any existence in this world.

Het werk van Minhong Yu is van 9 tot 18 maart te zien in haar eerste solotentoonstelling in De Punt.

Screen Shot 2018-03-01 at 16.25.47
Screen Shot 2018-03-01 at 16.25.56
Screen Shot 2018-03-01 at 16.26.11
breathe photo
031449756256