ZONDAG 7 JANUARI | 19.30 | COMBI-TICKET €15,-

Ter ere van de ijzersterke actrice Frances McDormand en de release van Three Billboards Outside Ebbing, Missouri vertonen we bij de voorpremière van deze nieuwe film klassieker Fargo van de gebroeders Coen, waarin McDormand ook de hoofdrol speelt. En hoe! 

19.30 | Fargo (1996) is niet alleen een ode aan het gekeuvel, waarin een recordaantal beleefdheden wordt uitgewisseld (‘thanks a bunch!’). Juist door deze hilarische en overdreven alledaagsheid maakten Joel en Ethan Coen een intens spannende film. Zoals het deze broers betaamt, is elke scène om je vingers bij af te likken. Fargo is daarom in al zijn pracht vooral een ode aan film, en als gitzwarte komedie een parodie op het true crime-genre.

21.35 | Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een donker en komisch drama van Oscar-winnaar Martin McDonagh (In Bruges). De film won de prijs in de categorie ‘Beste Scenario’ tijdens het filmfestival van Venetië. Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes (Frances McDormand) een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby (Woody Harrelson). Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon (Sam Rockwell), een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger.