VRIJDAG 12 MEI | 19:00 | FILM €9,50, FEEST GRATIS TOEGANKELIJK Facebook-evenement   

Vrijdagavond 12 mei staat Kriterion volledig in het teken van twee elementen die wij als Kriterion graag koesteren: film en bier. Of beter gezegd: een hele speciale film met bijbehorend speciaalbier. Samen met de Cinema Brewers lanceren wij een kersverse lager geïnspireerd op The Big Lebowski. Leuk detail: Jeff Bridges heeft toestemming gegeven voor het bier, dus the dude actually abides! Dus trek je badjas aan en kom massaal naar de Roetersstraat.

We hoeven jullie natuurlijk niet uit te leggen waarom je The Big Lebowski op het grote scherm moét zien. Het is misschien wel een van de meest memorabele en bekende Coen Brothers film, die je keer op keer kan blijven kijken. Herkenbaar bij de Coen Brothers zijn de karakters die ongewild in de moeilijkheden belanden en totaal niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Daar is The Dude misschien wel het beste voorbeeld van: een luie, blowende en White Russian drinkende bowler die het liefst zo min mogelijk problemen heeft, maar wanneer er door een misverstand over zijn tapijt wordt geplast is er geen weg meer terug, want ja: “The rug really tied the room together”. Naast het originele verhaal, de ijzersterke dialogen en de pakkende soundtrack maken de excentrieke karakters deze comedy echt onvergetelijk, met Jeff Bridges als ‘The Dude’, John Goodman als de agressieve Walter en Steve Buscemi als de stille Donny.

Bij je filmkaartje ontvang je het eerste Lebowski biertje gratis, zodat je samen met ons kan proosten op een bijzondere avond. Verder kan je je laten vereeuwigen als de Dude op zijn vloerkleed en is er een passende maaltijd te koop om een stevige bodem te leggen voor alle Lebowski’s. Want be careful, there’s a lot of beverage out there!