WOENSDAG 31 OKTOBER | VANAF 19:00

  ATTEND OP FACEBOOK

MUST SEE: You Won’t Believe Your Eyes: Halloween in Kriterion!!!! With There Will be Blood And They Live! Not one but TWO films about blood, capital, zombies and consumerism. One ticket will cost you less than €10,- (€9,99), a combi-ticket for these silver screen bangers only €14,99. Can you believe it?

Deze Halloween wijdt Kriterion aan het meest duistere, naargeestige kwaad uit de menselijke geschiedenis. Het zit onder je bed, in je kledingkast, en staat achter je terwijl je in de spiegel kijkt. Het maakt niet uit waar je heen vlucht, het zal je altijd en overal achtervolgen; het is onmogelijk om er aan te ontsnappen. Hij heeft miljarden slachtoffers geëist, zonder genade voor kinderen, ouderen of gehandicapten. Het meest onheilspellende aan dit afgrijselijke monster is dat hij alleen maar sterker lijkt te worden, zich steeds dieper en groter manifesterend in de samenleving…

There Will Be Blood (2007) | 19:00
Begin 20e eeuw. Wanneer Daniel Plainview een mysterieuze tip krijgt over een klein stadje in het Westen waar de olie letterlijk uit de grond zou spuiten, gaat hij met zijn zoontje H.W. op avontuur, op weg naar het stoffige Little Boston.

In dit meedogenloze stadje, waar het plaatselijke vermaak zich beperkt tot de Hallelujakerk van de charismatische voorganger Eli Sunday, slaan Plainview en H.W. hun slag. Maar ook al maakt de olie hen rijk, toch blijft niets bij het oude wanneer de conflicten escaleren en alle menselijke waarden – liefde, hoop, geloof, ambitie, gemeenschap en zelfs de band tussen vader en zoon – onder vuur komen te liggen als gevolg van corruptie, bedrog en de rijkelijk vloeiende olie.

They Live (1988) | 22:00
John Nada loopt voornamelijk maar een beetje rond in de grote stad, op zoek naar een baan. Op een dag vindt hij per toeval een zonnebril waarmee hij kan zien hoe sommige mensen er werkelijk uitzien onder hun gezicht: het zijn aliens die vermomd zijn als mens en ze zijn van plan om de wereld langzaamaan over te nemen. Hij zal ze moeten stoppen, maar hij is de enige die ze kan zien. Daarom gaat John op zoek naar de makers van deze bril om samen met hen de aliens te verslaan.