WOENSDAG 14 JULI

Georganiseerd door Leontien.

Elke week, meestal op zaterdag, komt er in Kriterion een meisje binnengelopen met haar armen vol verse bloemen van de markt. Die worden dan vervolgens zorgvuldig geschikt in boeketten en vaasjes en in het café neergezet. Dat meisje ben ik, Leontien. Elke week mag ik de foyer van Kriterion vullen met geuren, kleuren en flora. Deze zomeravond vormt dan ook een ode aan deze grote liefde van mij: bloemen.

Met hun sprieterige stengels in de lucht reikend, hangende bladeren over de tafel en fleurige bloemknoppen- en blaadjes zorgen bloemen voor weelde, vrolijkheid en sier. Ze geven sfeer, ze verbinden de ruimte en vullen een leegte op van afwezige bezoekers. Maar niet alleen in ons café. Ook in het dagelijks leven weten bloemen met hun elegante, aparte, organische vormen vriendschappen te bestendigen, liefde te verklaren, feest te vieren en kleur te geven aan het leven. Iedereen houdt wel van bloemen.

Laat bloemen deze avond decor bieden aan opbloeiende liefde, kruisbestuiving tussen verschillende mensen, vruchtbare gesprekken en het ontpoppen van vriendschappen als opengaande bloembladeren. Deze zomeravond wordt een bont botanisch feest.

Een zomeravond georganiseerd door Leontien, die ook wekelijks het bloemenrijk verzorgt in ons café.


Madeliefjes (1966) | 17:30

Madeliefjes (ook bekend als Daisies) is een absurdistische en licht anarchistische film uit 1966, geregisseerd door Věra Chytilová over de zinloosheid van het leven. De twee zusjes Marie en Marie vervelen zich en besluiten daarom maar andere mensen (voornamelijk oude, witte mannen) te vervelen en zichzelf te vermaken. Dit leidt tot veel komische momenten en flauwe kinderachtige grappen. Ze steken de draak met dansers in nachtclubs, lopen met naaldhakken door salades, knippen eieren en augurken doormidden en breken mannenharten.

Meer info en tickets →Broken Flowers (2004) | 19:30

In Broken Flowers van Jim Jarmusch speelt Bill Murray Don Johnston, een man met veel stukgelopen relaties. Don krijgt op een dag een anonieme brief van een van zijn exen dat hij een zoon heeft die naar hem op zoek is. Hij besluit het land af te reizen en bij al zijn exen langs te gaan. Met voor ieder een boeket bloemen in de hand, klopt hij bij hen aan. De bloemen matcht hij bij hun persoonlijkheid en interieur, alles om het oud zeer een beetje goed te maken. 

Meer info en tickets →


 

Conte de Printemps (1989) | 21:45

1990, Frankrijk. Natasha, een pianostudent, vindt de nieuwe geliefde van haar vader maar niks en probeert hem te koppelen aan Jeanne, een filosofie-docente aan dezelfde universiteit. Ze vraagt haar om bij hen te komen logeren in hun appartement en in hun zomerhuis. Tijdens de lente begint de tuin te bloeien en leren de twee elkaar steeds beter kennen.

Meer info en tickets →