WOENSDAG 5 SEPTEMBER | VANAF 19:30 | €8,- PER FILM, COMBITICKET €15,-

Kriterion biedt jou, voor het serieuze leven weer gaat beginnen, de ultieme back 2 school-traktatie: de mogelijkheid om weer eens ouderwets een avondje makkelijke romcoms te kijken, een kussengevecht te houden en tot in de diepe uren te roddelen over je klasgenootjes. Op de Sleepover Movie Night vertonen we de tienerklassiekers Mean Girls en Clueless. O-M-G!

Je houd jezelf nog steeds voor dat je ideale vrijdagavond in een doorrookte kroeg is met vrienden die je amper kent, lauw pisbier en dronken stamgasten die in je nek staan te hijgen? Ugh, as if! Maar let’s be honest, jij verlangt keihard terug naar je vrijdagavonden van vroeger, gevuld met kleffe pizza, paprikachips, je beste vrienden en gezichtsmaskertjes die naar bubblegum ruiken. Op woensdag 5 september mag je bij ons in ieder geval lekker jezelf zijn en je innerlijke tienermeid omarmen. Oh, vergeet niet in roze pyjama te komen, want on wednesdays we wear pink!

Deze avond maakt deel uit van de zomerprogrammering van Kriterion. Klik hier voor een overzicht van het volledige programma.

19:30 | Clueless (1995) van Amy Heckerling

Steenrijke middelbare scholiere Cher leeft het leven van een Beverly Hills-prinses. Ze houdt zich voornamelijk bezig met shoppen, seks, corrigerende bezoekjes aan de plastisch chirurg en nog meer shoppen, maar wanneer ze geconfronteerd wordt met een onbeantwoorde liefde, stort haar oh zo zoete kauwgomballenwereld ineen.

 

21:45 | Mean Girls (2004) van Mark Waters

De net uit Afrika verhuisde Cady verovert met dubbele agenda een plekje in het populairste meisjesgroepje van haar nieuwe school (SO FETCH!), maar of ze daar nou zo blij moet zijn wordt steeds meer en meer de vraag in deze vileine satire van de jungle van de Amerikaanse High School.