ZONDAG 14 MEI | 19:30 | €9,50 | GRATIS +1 VOOR CINEVILLEPASHOUDERS

Op zondag 14 mei vertonen we de Duitse thriller Auf Einmal in samenwerking met het Goethe Institut, daarna zal er een Q&A plaatsvinden met regisseur Asli Özge en director of photography Emre Erkmen.

Na een goed feest in het appartement van de succesvolle Karsten, blijft de mysterieuze Anna als laatste over. Als de twee het feest samen voortzetten, stort Anna opeens in. In een fractie van een seconde moet Karsten beslissen wat hij doet: blijft hij bij haar of zoekt hij hulp? Zijn keuze op dat ene moment blijkt enorme consequenties te hebben. Naarmate de achterdocht groeit komen zijn relatie, zijn reputatie, de band met zijn vrienden en zijn werk onder druk te staan. Langzaam worden zijn werkelijke bedoelingen van die avond duidelijk en vervaagt ongemerkt het verschil tussen goed en slecht. Is Karsten schuldig of niet?

Het verhaal speelt zich af in een provinciaals dorp in Duitsland, waar teleurstelling woede voedt, gerechtigheid zich verschuilt achter hypocrisie en kwaad langzaam zijn vleugels spreidt.

Auf Einmal draait per 18 mei regulier in Kriterion. 

Over de Q&A:
Regisseur Aslı Özge, geboren in Istanbul, woont sinds 2000 in Berlijn. Na haar afstuderen aan de Universiteit van Marmara Film en Televisie Academie, regisseerde ze een aantal korte films en een documentaire, voordat haar speelfilmdebuut Men on the bridge in 2009 in première ging op het internationaal film festival in Locarno. Haar tweede speelfilm Lifelong werd vertoond in de Berlinale Panorama Special in 2013. Auf Einmal is haar eerste Duitstalige speelfilm.

Emre Erkmen is de director of photography van Auf Einmal. Emre Erkmen is in 1975 in Istanbul geboren. Nadat hij afstudeerde aan de Dokuz Eylül Universiteit, heeft hij zijn studie voortgezet in direction of photography. In 2004 is hij afgestudeerd aan de Duitse Film en Televisieacademie. In 2013 heeft hij de “Best Cinematography Award” gewonnen op het 32ste International Istanbul Film Festival gewonnen. Op het moment werkt en woont hij in Istanbul en Berlijn.

De Q&A zal worden begeleid door Dana Linssen. Dana Linssen is filmcriticus, filosofe en schrijfster. Ze schrijft onder andere voor het NRC en is hoofdredactrice bij de Filmkrant.

Cinevillepashouders mogen bij deze voorstelling een gratis introducé meenemen.

Auf_Einmal_3
201611552_1_IMG_FIX_700x700
201611552_3_IMG_FIX_700x700