WOENSDAG 6 JULI

De wondermooie, absurde en losgeslagen wereld van de anime ligt op zes juli één avond aan jullie voeten! Kriterion presenteert met trots beeldschone animeklassiekers van het hoogste niveau waarin eerst de prachtigste handgetekende beelden menig filmliefhebber zullen ontroeren, dan weer spectaculaire computergeanimeerde actie-scènes van het beeldscherm afspatten.

Mooie en inspirerende personages dwalen door geniaal vormgegeven settings terwijl jij achterover geleund in je bioscoopstoel van je sake zit te nippen. Liefde en geweld, oorlog en cyberpunk, goden van het woud en criminelen in de stad, alles zal aan de revue passeren op deze avond. In deze Japanse tekenfilms is alles mogelijk en niets is te gek. Het diverse filmprogramma zal zoal doorgewinterde animefans als newbies in het genre plezieren. We zullen de avond op z’n Japans afsluiten met een karaoke waarin we aan ieder die genoeg sake gedronken heeft om het aan te durven een podium willen bieden!

Georganiseerd door Esca, Jeremy, Steven en David

Princess Mononoke | 17:15 
Ashitaka is prins van een klein dorp. Als zijn dorp wordt aangevallen door een razende (vervloekte) god, Nago, probeert hij deze te overtuigen zijn woede te staken. Maar dan valt Nago’s oog op drie dorpsmeisjes, waarvan een, Ashitaka’s zus. Een van de meisjes valt en Ashitaka ziet zichzelf genoodzaakt Nago te doden. Lees verder…

Voorpremière The Red Turtle | 20:00
The Red Turtle is de eerste lange animatiefilm van Oscarwinnaar Michael Dudok de Wit. De film speelt zich af op een onbewoond eiland, waar een schipbreukeling aangespoeld is. Het verhaal schets op stilistische wijze grote gebeurtenissen uit zijn leven.
Lees verder…

Ghost in the Shell | 21:45
Majoor Motoko Kusanagi is een belangrijk lid van Public Security Section 9, een fictieve veiligheidsdienst. Ze ziet er uit als een gewoon mens, maar ze is een cyborg: ze heeft nog een deel van haar menselijk brein, maar een artificieel lichaam. Hierdoor loopt ze met enkele vragen over haar eigen identiteit en menselijkheid. Is zij meer dan een ‘ghost’, een ziel, gevangen in een ‘shell’, een omhulsel? Lees verder…