24 OKTOBER - VRIJDAG 26 OKTOBER

Van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 oktober presenteren Film Events en Filmtheater Kriterion gezamenlijk de derde editie van het driedaagse genrefilmfestival “Amsterdamned”. Op het programma staan elf nieuwe en oude films in de genres horror, fantasy en sciencefiction, waarvan de meeste geen Nederlandse release krijgen. Openingsfilm van Amsterdamned 2018 is de zelden geziene eerste lange film van Dick Maas, Rigor Mortis uit 1981. Deze wordt gepresenteerd in aanwezigheid van Dick Maas zelf en diverse leden van de cast en crew, onder wie Olga Zuiderhoek en Wim T. Schippers.

Met de zegen van Dick Maas himself en de enthousiaste steun van de medewerkers van Kriterion nam Jan Doense in 2016 het initiatief tot het nieuwe festival Amsterdamned. In de voor deze gelegenheid extra sfeervolle ambiance van het Kriterion-café kunnen festivalbezoekers voor, tussen en na de filmvertoningen met elkaar in gesprek gaan over de stand van zaken op het gebied van genrefilms, al dan net onder het genot van een van de vele speciaalbiertjes die in Kriterion op tap verkrijgbaar zijn. Bij diverse stands worden tijdens het festival boeken, magazines, DVD’s en andere genregerelateerde merchandise aangeboden.

Nadat eerder Nicolas Roeg en Brian De Palma in het zonnetje werd gezet, eert Amsterdamned dit keer opnieuw een cineast die veel betekend heeft voor de genrefilm: Brian De Palma. Op het programma staan de Hitchcockiaanse thriller Body Double, de horrormusical Phantom of the Paradise en de gehermonteerde psychologische thriller Raising Cain.

Bezoek ook Mr. Horror’s Halloween Horror Show in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober bij Pathé Tuschinski Amsterdam en diverse bioscopen door het hele land. Klik hier voor meer info.

Losse voorstellingen: 9,50 euro
Dagkaart (3 films): 24 euro
Dagkaart (4 films): 32 euro

Cinévillepashouders hebben gratis toegang.

Klik hier voor het volledige programma van Amsterdamned 2018!