25-27 OKTOBER IN KRITERION

Van woensdag 25 tot en met vrijdag 27 oktober presenteren Film Events en Filmtheater Kriterion met trots gezamenlijk de tweede editie van het driedaagse genrefilmfestival Amsterdamned!

Horror, science-fiction, fantasy en cult: genres die geliefd zijn onder een groot publiek, maar die weinig aandacht krijgen in de filmhuizen en op de grote filmfestivals. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, besloot Jan Doense, en vorig jaar werd daarom driedaags genrefilmfestival Amsterdamned geboren in Kriterion.
Never change a winning festival, zeggen wij altijd maar zo, dus is het concept dit jaar hetzelfde: drie dagen, tien films (nieuwe die geen Nederlandse release krijgen en oudere die het verdienen weer vertoond te worden op het witte doek), creepy shorts en genregerelateerde stands in de foyer.

De openingsfilm is dit jaar Nederhorrorklassieker De Lift van de Godfather van Nederhorror Dick Maas. Deze wordt gepresenteerd in een onder supervisie van Maas himself volledig gerestaureerde versie en Maas en cast en crew zullen aanwezig zijn bij de opening. Verder wordt Engelse regisseur John Boorman (Point Blank, Deliverance) geëerd en kun je je verschuilen achter je capuchon tijdens bloedstollende nieuwe films als The Void en The Evil Within. Dat is echter lang niet alles, dus check snel de site en bel, bel, bel om je te verzekeren van je plek in onze duistere bioscoopzalen…

Kaarten en prijzen

Losse voorstellingen: €9,50
Dagkaart (3 films): €24,-
Dagkaart (4 films): €32,-
Passepartout (10 films + festival T-shirt + 3 consumptiebonnen):€75,-
Cineville pashouders hebben gratis toegang.

Reserveren kan uitsluitend telefonisch via 020 623 17 08 (dagelijks van 12 tot 22.00 uur). Online tickets kopen is helaas nog niet mogelijk.

Eten tijdens het festival

Tijdens Amsterdamned zal er op donderdag en vrijdag vanaf 18:00 eten verzorgd worden in het cafe. Donderdag zal Best Coast Taqueria heerlijke taco’s verkopen. Vrijdag komt ‘Kraaksmaak’ Amsterdamned geïnspireerde gerechten koken. Voor het eten hoeft niet gereserveerd te worden.

Zie ook: http://amsterdamnedfilmfestival.nl/