Op 6 november 2020 werd Kriterion 75 jaar.
 
Een grootse gebeurtenis die onbehaaglijk stil voorbij ging, langs de gesloten deuren aan de Roetersstraat. Maar vergis je niet, want in het pand zat men niet stil. Geen viering in 2020 betekende simpelweg extra tijd om het nog grandiozer aan te pakken in 2021. Daarom organiseren we voor het jubileum een uitgebreid filmprogramma op 4 t/m 7 november met maar liefst 39 (!) films.
 
Aansluitend hierop brengen we “Er staat niemand achter de bar: 75 jaar Kriterion” uit, een persoonlijke vertelling in zine-vorm van de geschiedenis van Kriterion. Naast het filmprogramma met uitgebreide toelichting, vind je hierin o.a. eeuwige aspiranten, toekomstvisies, betekende bierviltjes, de leukste reviews, onze allereerste openingsnacht én een unieke poster, elk gemaakt door een Kriteriër om de decennia in het programma te vertegenwoordigen.
 
Kom dus tussen 4 en 7 november naar één van de 39 films die we zullen draaien, kom bladeren in onze jubileumzine of kom gewoon even langs om er even bij stil te staan hoelang deze plek al bestaat en hoeveel generaties er aan studenten en filmliefhebbers hier gekomen.