ZATERDAG 1 APRIL | VANAF 18:30

Schokkend Nieuws, hét Nederlandse filmmagazine voor genrecinema bestaat 25 jaar! Kriterion en Schokkend Nieuws vieren dat samen op zaterdag 1 april met een groot feest voor alle liefhebbers van horror, sciencefiction, fantasy en cult.

Schokkend Nieuws werd in april 1992 opgericht. Vijfentwintig jaar en 124 nummers later is het “leukste blad van Nederland” (Martin Koolhoven) uitgegroeid tot een prachtig filmmagazine en nog altijd schokkend goed op de hoogte van alles op het gebied van horror, sciencefiction, fantasy en cult.

Tijd dus voor een feestje! Kom het ook vieren: 25 jaar recensies, reportages, interviews (Clive Barker, Dario Argento, Forrest J. Ackerman, Tobe Hooper, Joe Dante, David Cronenberg, James Wan, Guillermo del Toro…) en liefde voor de betere (én de slechtere) genrefilm! Iedereen is van harte welkom!

18:30 | FOYER | FILMQUIZ

Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom in de foyer voor de meest specialistische filmquiz in het land.

‘Zet de Human Centipede in de juiste volgorde.’ Wie bij de vorige editie was, weet dat de Schokkend Nieuws-filmquiz zowel hilarisch als hondsmoeilijk wordt! Er zijn mooie prijzen! Schrijf je snel in (teams van 2-4 personen), want vol is vol.

Deelname: € 2,50 p.p. Inschrijven via [email protected].

21.00 | ARMY OF DARKNESS | € 9,50, Student/stadspas € 8,00, gratis voor Cineville-pashouders
‘Klaatu Barada N… Necktie… Neckturn… Nickel..’ Het gestuntel van Bruce Campbell met het Boek der Doden was een van de hoogtepunten van ons geboortejaar 1992. Na een kort feestelijk voorprogramma kun je genieten van Sam Raimi’s splatstick – op 35mm natuurlijk! ‘Hail to the king, baby!’ En dat in de grote zaal!

€9,50, Student/stadspas €8,- en uiteraard gratis voor Cineville-pashouders

21.30 UUR | FOYER | PODCAST LIVE!

De maandelijkse Schokkend Nieuws podcast voor een live publiek opgenomen vanuit Kriterion en óók te volgen via Facebook Live! Presentatoren Basje Boer en Tim Koomen praten met diverse gasten over filmjaar 1992.

Gratis

00.00 UUR | KRITERION 3 | TRAIN TO BUSAN

De tweede film is net uit in Nederland! Het Zuid-Koreaanse TRAIN TO BUSAN / BUSANHAENG herinnert ons eraan dat er voor twee uur filmplezier op hoge snelheid maar twee dingen zijn er écht toe doen: een geldig treinkaartje en zombies!

Toegang: €8,00. Cineville gratis.

ONDERTUSSEN…

Muziek door DJ Dirty Shirt in de FOYER!

Combi-tickets (beide films): €15,00

Telefonisch reserveren: 020-6231708