Judas and the Black Messiah

TE ZIEN VANAF 17 JUNI

William O'Neal is een voormalig beroepscrimineel die in ruil vrijpleiting ingezet wordt als FBI-informant. Hij krijgt van de FBI de opdracht de Black Panther Party van Illinois te infiltreren met als taak hun leider in de gaten te houden: de charismatische voorzitter Fred Hampton. Zijn criminele verleden niet geheel achter zich kunnen laten, schept O'Neal er genoegen in niet enkel de leden van de Black Panthers om de tuin te leiden, maar ook zijn opdrachtgever FBI-agent Roy Mitchell. O'Neal worstelt met zijn eigen geweten en begint te twijfelen over de keuze de Black Panthers te verraden, zoals hem opgedragen is door de FBI. 

Zappa

TE ZIEN VANAF 17 JUNI

Documentairemaker en acteur Alex Winter keert na documentaires gemaakt te hebben over kindacteurs en Barrett Brown terug met een documentaire over componist en musicus Frank Zappa (1940-1993). Hij maakte deze documentaire aan de hand van het privé-archief van Zappa en had hierbij hulp van meer dan 10.000 fans. 

Gunda

VRIJDAG 4 DECEMBER | 19:00

De gelauwerde Russische regisseur Victor Kossakovsky is vegetariër sinds zijn prille jeugd. Met Gunda vervult hij een langgekoesterde wens: een film maken over varkens. Zonder commentaar of aanzwellende muziek, maar wel met als doel mensen empathie en ontzag voor dieren bij te brengen. 

Petite Fille

TE ZIEN VANAF 17 JUNI

Sasha wilt al zo lang ze zich kan herinneren een meisje zijn, iets waar haar familie haar volledig in steunt. Op school is dit echter anders: ze moet jongenskleding dragen en wordt niet hetzelfde behandeld als haar klasgenoten. Sasha vindt het soms moeilijk om te begrijpen waarom ze niet zichzelf mag zijn en waarom ze niet de kleding mag dragen die ze wilt. 

Mandibules

TE ZIEN VANAF 24 JUNI

De nieuwste film van Quentin Dupieux. Ontzettend vermakelijk en grappig. Een enorm absurdistische komedie over twee hele simpele vrienden die een hele grote vlieg in hun achterbak vinden en die gaan trainen.

The Night of the Kings

TE ZIEN VANAF 8 JULI

Een jonge man wordt naar 'La Maca' gestuurd. Dit is een gevangenis in Ivoorkust, die midden in het bos ligt en beheerst wordt door de gevangenen. Met het opkomen van de rode maan, wordt hij door de Baas aangewezen de nieuwe 'Roman' te zijn, en moet hij een verhaal vertellen aan de andere gevangenen. 

Minari

TE ZIEN VANAF 5 AUGUSTUS

Geschreven en geregisseerd door Lee Isaac Chung, vertelt Minari een semi-autobiografische vertelling van Chung's jonge leven. Het plot volgt een gezin Zuid-Koreaanse immigranten die het proberen te maken op het platteland van de Verenigde Staten tijdens de jaren '80. 

There is No Evil

TE ZIEN VANAF 12 AUGUSTUS

There is No Evil vertelt het verhaal van vier mensen in Iran, die allen in aanraking komen met de doodstraf. Regisseur Mohammad Rasoulof heeft de verhalen geinspireerd op zijn eigen ervaringen in zijn thuisland, en zegt over zijn eigen film dat het gaat over mensen die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen acties.

True Mothers

TBA

Na An (2015) en Radiance (2017) keert de gerenommeerde Japanse regisseur Naomi Kawase terug met een ontroerend verhaal over familie en moederschap. Warm, menselijk, genuanceerd en met een perfect gevoel voor dat wat ons leven waarde geeft.

 

La Haine (re-release)

TE ZIEN VANAF 19 AUGUSTUS

Hubert, Vinz en Saïd zijn drie vrienden van verschillende afkomst die alledrie in dezelfde betonnen nachtmerrie wonen: een banlieu aan de rand van Parijs. Het is begin jaren negentig en de banlieus vormen het decor van aanhoudende rellen en politiegeweld. Terwijl hun vriend Abdel op de intensive care ligt na gewond te zijn geraakt tijdens één van die rellen, overweegt Vinz een wraakactie met het politiepistool dat hij te pakken heeft gekregen.

Martin Luther King vs. The FBI

TBA

Een strakke documentaire over het wantrouwen vanuit de FBI jegens Martin Luther King Jr, gebaseerd op nieuwe vrijgegeven FBI bestanden. De FBI heeft de vreedzame voorvechter van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging geruime tijd afgeluisterd met het doel hem onderuit te halen.

The Human Voice

TBA

The Human Voice is een korte film van Pedro Almodóvar, gebaseerd op het beroemde toneelstuk ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau. In Tilda Swinton vond Almodóvar de ideale vertolker van het personage dat hem al decennia inspireert: een verlaten en ontredderde vrouw.

Aya and the Witch

TE ZIEN VANAF 24 JUNI

Weesmeisje Aya heeft het grootste deel van haar jeugd doorgebracht in een Brits weeshuis, midden op het platteland. Haar leven staat op zijn kop als ze door een koppel geadopteerd wordt en gedwongen samen moet wonen met de egoïstische heks Bella Yaga. Aya ontraadselt de geheimen die haar nieuwe 'ouders' achter houden en ontdekt hiermee een wereld waar ze nog niet eerder mee in aanraking geweest is: de wereld van magie, toverspreuken en toverdrankjes. De film is gebaseerd op het boek Earwig and the Witch van Diana Wynne Jones.