Le Fidèle

VANAF 2 NOVEMBER IN KRITERION

De enige bedreiging voor de onvoorwaardelijk lijkende romance tussen de dief Gino en autocoureur Bénédicte, is zijn verleiding om een volgende overval te plegen in de nieuwe misdaadthriller van regisseur Michaël Roskam (Rundskop, The Drop). Le Fidèle is de officiële Belgische inzending voor de Oscar-categorie Niet-Engelse Film.

Jupiter’s Moon

VANAF 2 NOVEMBER IN KRITERION

Wanneer een jonge immigrant illegaal de grens oversteekt, wordt hij neergeschoten. De gewonde jongen is doodsbang en in shock, maar op mysterieuze wijze heeft hij nu de gave om dingen te laten zweven op zijn commando. Nadat hij in een vluchtelingenkamp terecht is gekomen, wordt hij het kamp uit gesmokkeld door een dokter met de intentie om zijn buitengewone geheim te benutten.

The Square

ZONDAG 5 NOVEMBER | 19:30 | VOORPREMIÈRE | €9,50 | VANAF 9 NOVEMBER REGULIER TE ZIEN

In een vermaard museum houdt een kunstenaar een tentoonstelling met als doel het altruïsme te promoten. Hij doet dit door middel van een symbolische ruimte te scheppen waar alleen maar goede dingen gebeuren. Ruben Östlund sleepte met The Square de Gouden Palm binnen op het afgelopen filmfestival in Cannes.

A Ghost Story

VANAF 16 NOVEMBER IN KRITERION

A Ghost Story volgt een spookachtige gedaante die eens een man is geweest. Nadat hij vroegtijdig de aarde heeft moeten verlaten, keert hij terug naar zijn voormalige huis om er eeuwig rond te dwalen. Daar is hij getuige van zijn rouwende geliefde en ziet hij toe hoe zijn bestaan gedurende de tijd langzaam aan het vervagen is.

Suburbicon

VANAF 16 NOVEMBER IN KRITERION
Suburbicon is een lieflijk Amerikaans stadje met deftige gezinnen, prachtige tuintjes en mooie huizen. Gardner en Rose Lodge (Matt Damon en Julianne Moore) wonen er samen met hun tienjarige zoon. Wanneer op een dag een gewelddadige overval bij de familie Lodge plaatsvindt, blijkt dit modelgezin een groot geheim te verbergen.

The Killing of a Sacred Deer

VANAF 30 NOVEMBER IN KRITERION

Steven (Colin Farrell) is een charismatische en briljante chirurg die een jonge tiener onder zijn vleugels neemt. In het begin mengt deze jongeling zich in het leven van de familie van Steven en ontregelt hij langzaam aan de dagelijkse gang van zaken. Hij wordt echter steeds zorgwekkender en dreigender. Er is maar één afloop mogelijk: een ondenkbare opoffering.

Thelma

VANAF 7 DECEMBER IN KRITERION

De verlegen Thelma verhuist van haar religieuze familie op het Noorse platteland naar Oslo om te gaan studeren. Kort na aankomst krijgt ze een onverwachte epileptische aanval, die ze voor haar ouders verborgen houdt.

The Disaster Artist

VANAF 21 DECEMBER IN KRITERION

The Disaster Artist vertelt het verhaal achter het 2003 uitgebrachte The Room, de cultklassieker die weleens de Citizen Kane van de slechte films genoemd wordt. De regie van de film is in handen van James Franco, die tevens de rol van Tommy Wiseau speelt in de film.