Joyland

TE ZIEN VANAF 14 APRIL

Joyland is het oudste pretpark van Lahore, de hoofdstad van de Pakistaanse provincie Punjab. Het is een plek waar mensen zoals Haider en zijn zwangere echtgenote Mumtaz graag even al hun zorgen vergeten. Zij leeft dagelijks met de druk die de patriarchale samenleving van Pakistan haar oplegt – ze moet een zoon ter wereld brengen – en hij loopt rond met een groot geheim. Haider werkt namelijk stiekem als achtergronddanser bij Biba, een transvrouw die optreedt in een exotische dansclub. Als hij ook nog eens verliefd wordt op haar, barst er een cultuurclash los die zijn conservatieve omgeving op losse schroeven zet.

Mona Lisa and the Blood Moon

VANAF 30 MAART

Mona Lisa (Jeon Jong-seo) zit al heel haar leven opgesloten in een isoleercel, maar dankzij haar unieke kracht kan ze gedachten van andere mensen manipuleren, en lukt het haar om te ontsnappen. Onder de volle maan struint ze van ontmoeting naar ontmoeting door de straten van New Orleans. Wanneer ze onderdak vindt bij Bonnie Belle (Kate Hudson), een alleenstaande moeder en stripper, ontstaat er een speciale vriendschap met Bonnie’s verwaarloosde zoon Charlie. Regisseur Ana Lily Amirpour maakte eerder haar debuut met de Iraanse vampierfilm A Girl Walks Home Alone at Night’ .

Blind Willow, Sleeping Woman

TE ZIEN VANAF 30 MAART

Een jonge vrouw mag een wens doen. Een praatgrage kikker wil samen met een verlegen accountant Tokyo redden. En een melancholieke man moet plots op reis om een mysterieuze lege doos te bezorgen. Zijn vrouw heeft hem net verlaten en zijn kat is kwijt. Dromen sijpelen de realiteit binnen. Murakami is een van de meest geliefde schrijvers van de hedendaagse wereldliteratuur. Zijn hoofdpersonen zijn op zoek naar hun plek in de wereld, naar verloren liefdes en de zin van het leven.

Sick of Myself

VANAF 6 APRIL

Met Sick of Myself zet de Noorse regisseur Kristoffer Borgli een anti-romantische komedie neer die met duistere humor de grenzen opzoekt van de moderne maatschappij, waarin het toch voor veel mensen gaat om de likes. Een film die soms oncomfortabel herkenbaar is en je als kijker elke stap met een lach en steeds meer afschuw volgt.

Return To Seoul

VOORPREMIERE 21 MAART OM 20:30 | VANAF 13 APRIL

In een opwelling om het contact met haar afkomst te herstellen, keert Freddie, 25, voor het eerst terug naar Zuid-Korea, waar ze werd geboren, voordat ze werd geadopteerd en opgegroeid in Frankrijk. De eigenzinnige jonge vrouw gaat op zoek naar haar biologische ouders in een land waar ze zo weinig van weet. Op reis neemt haar leven een nieuwe wending.

The Quiet Girl

VANAF 13 APRIL

De film vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van de jonge Cáit. Zowel de Ierse taal als het prachtige landschap kleuren haar wereld. Ierland 1981.

Air

VANAF 13 APRIL

Air is een film van de bekroonde regisseur Ben Affleck over de baanbrekende samenwerking tussen de toen nog jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbal-divisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur. De aangrijpende film toont de riskante maar carrière-bepalende gok van een onconventioneel team, de compromisloze visie van een moeder die ziet dat haar zoon een immens talent heeft, en de basketbal legende die de grootste aller tijden zou worden.

Goodbye Stranger

VANAF 20 APRIL

Droombaan, prachthuis, vriendin: Paul heeft het allemaal, maar of hij tevreden is? Wanneer hij tot zijn schrik zijn gedroomde buitenlandpromotie bij ‘s werelds grootste muziekstreamer in gevaar ziet komen, zal hij misschien wel moeten. Het is het begin van een rusteloze zomerdag vol sociale verplichtingen, onverwachte ontmoetingen en pijnlijke confrontaties, die Paul steeds meer doen twijfelen aan het perfecte plaatje dat hij voor zichzelf heeft uitgekozen.

War Pony

VANAF 11 MEI

War Pony is een realistisch drama en een intiem portret over het leven in het Pine Ridge Reservaat. Hoewel de film het regiedebuut is van Gina Gammell en Riley Keough, benadrukken ze dat de film een collectieve prestatie is in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap, die meeschreef aan het scenario en te zien is in de verschillende rollen. Dit draagt bij aan het authentieke karakter van de film, die tegelijkertijd een ode is aan het leven in het reservaat. 

Un Petit Frère

VANAF 1 JUNI

In Un petit frère volgt Léonor Serraille een alleenstaande moeder en haar twee zonen die eind jaren 1980 Ivoorkust voor Parijs verruilen.