Shoplifters

NU TE ZIEN | ENGLISH SUBS: 22 + 29 DECEMBER, 7.15PM

Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen.

Wildlife

VANAF 20 DECEMBER IN KRITERION

Great Falls, Montana, jaren zestig. De gevoelige, veertienjarige Joe is het enige kind van Jeanette en Jerry, die op een golfbaan werkt. Wanneer hij zijn baan verliest en daarmee een doel in zijn leven, laat Jerry zijn vrouw en kind achter en sluit hij zich aan bij de brandweerlieden die een grote bosbrand bij de Canadese grens bestrijden.

The Favourite

VOORPREMIÈRE: 24 + 26 DECEMBER, 21:45 | VANAF 3 JANUARI IN KRITERION

Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. De broze koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz) regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woede-uitbarstingen.

The House That Jack Built

VANAF 10 JANUARI IN KRITERION

Verenigde Staten, de jaren ‘70. De hyperintelligente Jack ontwikkelt zich over een periode van twaalf jaar tot een zeer ervaren seriemoordenaar.

Hoe Tem Je Een Draak 3

VANAF 16 JANUARI IN KRITERION

Wat begon met de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een jonge Viking en een echte Helleveeg-draak is nu uitgegroeid tot een trilogie over de avonturen van Hikkie en Tandloos.

Climax

VANAF 31 JANUARI IN KRITERION

1996, een groep jonge dansers verzamelt zich in een afgelegen herberg voor een drie dagen durende repetitie. Op de laatste avond wordt er feest gevierd en raakt de schaal sangria vermengd met een flinke dosis LSD. Onder invloed verandert de sfeer drastisch in de loop van deze nacht en belanden de dansers in een waanzin van paradijselijke dromen en huiveringwekkende nachtmerries.