Undine

VANAF 21 JANUARI

Johannes en Undine worden verliefd op elkaar na een merkwaardig aquarium ongelukje. Onder de oppervlakte van dit liefdesverhaal gaat echter een oude mythe schuil over een mysterieuze waternimf, die haar geliefde moet vermoorden nadat ze door hem verlaten wordt.

True Mothers

VANAF 21 JANUARI

Na An (2015) en Radiance (2017) keert de gerenommeerde Japanse regisseur Naomi Kawase terug met een ontroerend verhaal over familie en moederschap. Warm, menselijk, genuanceerd en met een perfect gevoel voor dat wat ons leven waarde geeft.

 

La Haine (re-release)

VANAF 4 FEBRUARI

Hubert, Vinz en Saïd zijn drie vrienden van verschillende afkomst die alledrie in dezelfde betonnen nachtmerrie wonen: een banlieu aan de rand van Parijs. Het is begin jaren negentig en de banlieus vormen het decor van aanhoudende rellen en politiegeweld. Terwijl hun vriend Abdel op de intensive care ligt na gewond te zijn geraakt tijdens één van die rellen, overweegt Vinz een wraakactie met het politiepistool dat hij te pakken heeft gekregen.

Nomadland

VANAF 18 FEBRUARI

Een vrouw van in de zestig begint aan een reis door het westen van de Verenigde Staten nadat ze alles heeft verloren in de Grote Recessie en leeft als een moderne nomade in een bestelwagen.

Martin Luther King vs. The FBI

VANAF 11 MAART

Een strakke documentaire over het wantrouwen vanuit de FBI jegens Martin Luther King Jr, gebaseerd op nieuwe vrijgegeven FBI bestanden. De FBI heeft de vreedzame voorvechter van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging geruime tijd afgeluisterd met het doel hem onderuit te halen.