R.M.N.

VANAF 1 DEC

R.M.N. is een dramafilm uit 2022, geschreven en geregisseerd door Cristian Mungiu. De film speelt zich af in een multi-etnisch dorp in Transsylvanië.

   

Bones and All

TE ZIEN VANAF 1 DECEMBER

Bones and All gaat over de liefde die ontstaat tussen Maren (Taylor Russell), een jonge vrouw die probeert te overleven aan de randen van de samenleving, en Lee (Timothée Chalamet), een nogal intense dakloze jongen. Samen ondernemen ze een ware odyssee, die hen voert langs de achterafweggetjes, verborgen doorgangen en valluiken van het Amerika van Ronald Reagan.

Plus Que Jamais

VANAF 1 DEC

Plus Que Jamais is een intiem en ontroerend verhaal over liefde, loslaten en de vrijheid om eigen keuzes te maken. Het drama van regisseur Emily Atef werd in Cannes vol lof ontvangen vanwege de visueel imponerende beelden en het sterke samenspel van Vicky Krieps en Gaspard Ulliel. Voor de acteur, die in januari overleed na een ski-ongeval, was het zijn laatste filmrol.

Erasing Frank | Movies That Matter x Kriterion

SCREENING ON DECEMBER 7TH | 19:30

In this disturbing drama, shot in grainy black and white, punk singer Frank is placed in a psychiatric clinic in communist Hungary. Here he meets Hanna, with whom he rapidly forms a bond. Together they plan to rise up against the totalitarian regime in which they are immersed. 

White noise

TE ZIEN VANAF 8 DECEMBER

White Noise vertelt het verhaal van een hedendaagse Amerikaanse familie en hun poging om te dealen met de mondaine conflicten van het dagelijks leven. Onderwijl worstelen ze met de universele mysteries in de liefde, de dood en de mogelijkheid op geluk in een onstabiele wereld. Gebaseerd op het boek van Don DeLillo.

Triangle of Sadness

TE ZIEN VANAF 15 DECEMBER

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland.

Shiva Baby | Unforeseen

VANAF 12 DECEMBER TE ZIEN

In deze debuutfilm van de 25-jarige Emma Seligman zien we Danielle, een eeuwige student die tegen haar ouders liegt over haar wankelende academische carrière. Samen met haar familie woont ze een shiva bij, een bijeenkomst in een tijd van rouw. Haar dag neemt verschillende ongemakkelijke wendingen wanneer naast haar ex-vriendin, ook haar sugar daddy onverwacht verschijnt met zijn vrouw en baby. 

Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland

VANAF 21 DEC

Ernest en Célestine keren terug naar het land van Ernest, La Charabie, om zijn kostbare kapotte viool te laten repareren. Ze ontdekken dat muziek al enkele jaren in het hele land verboden is. Voor onze twee helden is het ondenkbaar om zonder muziek te leven! Vergezeld door handlangers, waaronder een mysterieuze gemaskerde burgerwacht, zullen Ernest en Célestine proberen dit onrecht te herstellen om zo de vreugde en het plezier terug naar berenland te brengen.

Broker

VANAF 12 JAN

Broker van Hirokazu Kore-eda is tegelijk een hartverwarmende brutale roadtrip-komedie en een hartverscheurend drama over onbegrepen buitenbeentjes, dat zijn verkenning van de betekenis van familie voortzet die hij begon met zijn Palme d'Or-winnende drama Shoplifters uit 2018. 


 

Trois couleurs: Bleu (1993)

VANAF 12 JAN

Een emotioneel en visueel virtuoos eerste deel van de regisseur Krzysztof Kieslowski’s drieluik dat werd gebaseerd op de Franse driekleur, oftewel de begrippen vrijheid, gelijkheid en broederschap. 

Trois couleurs: Blanc (1993)

VANAF 19 JAN Trois couleurs: Blanc (1993) is het tweede deel van de trilogie van Krzysztof Kieslowski waarin hij met de Franse begrippen vrijheid, gelijkheid en broederschap speelt. 

Trois couleurs: Rouge (1994)

VANAF 19 JAN Na zijn studie naar de universele waarden van de Tien Geboden boog Kieslowski zich over de symboliek van de Franse driekleur. Rouge, het laatste deel van de trilogie Trois couleurs is deze keer gecentreerd rond het thema broederschap.

La double vie de Véronique (1991)

VANAF 19 JAN

La Double Vie de Véronique is een Frans-Poolse-Noorse speelfilm uit 1991 onder regie van Krzysztof Kieślowski. De film leunt zwaar op het dubbelgangers-motief. Een film over intimiteit en muziek.

The Banshees of Inisherin

VANAF 26 JAN

The Banshees of Inisherin is een zwarte komedie uit 2022, geschreven en geregisseerd door Martin McDonagh.

The Whale

TE ZIEN VANAF 16 FEBRUARI

Een teruggetrokken leraar Engels lijdt aan ernstige obesitas. Hij probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter voor een laatste reddingspoging en kans op verzoening.