Lunana, A Yak In The Classroom

TE ZIEN VANAF 19 MEI

De jonge leraar Ugyen uit Bhutan wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn primitieve nieuwe omgeving, zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen, brengen hem echter tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen.

Eyimofe

TE ZIEN VANAF 19 MEI

Met Eyimofe schilderen de in Nigeria geboren tweelingbroers Ari en Chuko Esiri een kleurrijk portret van de miljoenenstad Lagos, waar sommigen hun chaotische woonplaats willen verlaten en anderen er juist voor kiezen te blijven.

Belle

TE ZIEN VANAF 26 MEI

Suzu is een 17-jarige middelbare scholiere die met haar vader in een plattelandsstadje woont. Gekwetst door het verlies van haar moeder op jonge leeftijd, ontdekt Suzu op een dag de enorme online wereld "U" en duikt ze in deze alternatieve realiteit als haar avatar, Belle. Het duurt niet lang of alle ogen van U zijn gericht op Belle, wanneer er plotseling een mysterieuze draakachtige figuur voor haar verschijnt.

Crimes of the Future

TE ZIEN VANAF 2 JUNI

In een dystopische toekomst past het DNA van de aardse bevolking zich steeds meer aan zijn kunstmatige en vervuilde omgeving. Kunstenaar Saul Tenser maakt gebruik van deze evoluties en laat nieuwe organen groeien in zijn lichaam die hij samen met zijn partner Caprice operatief verwijdert in hun provocatieve performances. Met Crimes of the Future is de bejubelde regisseur David Cronenberg terug! Léa Seydoux (‘Blue is the Warmest Color’), Kristen Stewart (’Spencer’) en Viggo Mortensen (‘Green Book’) vervullen de hoofdrollen in deze langverwachte sci-fi body horrorfilm.