Onward (NL)

NU TE ZIEN

’Onward’ vertelt het verhaal van twee elfenbroers uit een magische buitenwijk, die na de dood van hun vader besluiten op een ontdekkingsreis te gaan. 

 

Drama Girl

NU TE ZIEN

Een jonge vrouw de kans om de hoofdrol te spelen in een film die haar eigen levensverhaal weerspiegelt. Waar eindigt de realiteit, en waar begint het verhaal?

The Lighthouse

NU TE ZIEN

1890, New England. Een duister en beklemmend verhaal over twee vuurtorenwachters op een afgelegen en mysterieus schiereiland. See English description on page.

Les Misérables

NU TE ZIEN

Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement.

Atlantique

NU TE ZIEN

Atlantique van Mati Diop vertelt het verhaal van de 17-jarige Ada uit Dakar, die verliefd wordt op Souleiman maar is uitgehuwelijkt aan een andere man.

Papicha

NU TE ZIEN

Algiers, 1997. Het land wordt gedomineerd door terroristische groepen. Waar vrouwen worden onderdrukt, probeert de jonge student Nedjma een modeshow te organiseren op haar campus door zich met medestudentes te verenigen.

Jacob, Mimmi en de Pratende Honden

NU TE ZIEN

Jacob woont in de stad en droomt ervan om net als zijn vader architect te worden. Wanneer hij tegen zijn zin in bij zijn dappere nichtje Mimmi in een buitenwijk moet logeren leidt dit tot een verrassend avontuur.

For Sama

NU TE ZIEN

Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby.

Jojo Rabbit

NU TE ZIEN

Schrijver en regisseur Taika Waititi (Thor: Ragnarok, Hunt for the Wilderpeople), brengt zijn kenmerkende stijl van humor en aandoenlijkheid naar zijn nieuwste film, de satirische oorlogsfilm Jojo Rabbit.

Parasite

NU TE ZIEN

De arme familie van Ki-taek raakt steeds meer geïnteresseerd in het rijke en glamoureuze leven van de familie Park. Met hier en daar wat leugentjes proberen ze deel te worden van deze fascinerende wereld.

The Wild Goose Lake

NU TE ZIEN

Hij is de leider van een beruchte motorbende, zij is een prostituee die er alles voor over heeft haar vrijheid terug te winnen.

Ema

RELEASE UITGESTELD

Als adoptiekind Polo na meerdere akkefietjes wordt overgeplaatst naar een ander gastgezin, staat de relatie tussen powerkoppel Gastón en Ema zwaar onder druk.

Goud

VANAF 26 MAART IN KRITERION

De jonge turnbelofte Timo en zijn gehandicapte vader Ward delen één grote droom: goud halen op de Olympische Spelen. Maar als Timo fysiotherapeute Irene ontmoet, raken nieuwe gevoelens in strijd met Timo's toewijding aan zijn vader en de Olympische missie.

Honey Boy

VANAF 16 APRIL IN KRITERION

Een semi-autobiografie over Shia LaBeouf, die zijn eigen vader speelt. In tegenstelling tot zijn meeste rollen, weet LaBeouf een heel persoonlijk portret neer te zetten. Artiest en muzikant FKA Twigs maakt haar filmdebuut als de buurvrouw en geestverwant van de jonge Otis.

David Attenborough: A Life On Our Planet

DONDERDAG 16 APRIL | 20:25

Op 16 april zal David Attenborough: A Life On Our Planet eenmalig vertoond worden tijdend een live-event. Na de film zal een live Q&A plaatsvinden met David Attenborough vanaf de wereldpremière in de Royal Albert Hall.