Goldie

NU TE ZIEN

Goldie gaat over een 18-jarig meisje in New York dat hoopt door te breken als hiphopdanseres in een videoclip, om zo haar zusjes uit de klauwen van jeugdzorg te houden. Het beroemde model Slick Woods speelt de hoofdrol en maakt met de film haar acteerdebuut.

Honeyland

NU TE ZIEN

Hatidze speurt bergflanken af op zoek naar bijenkolonies. Maar dan arriveert opeens een rumoerige familie met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien.

Jojo Rabbit

NU TE ZIEN

Schrijver en regisseur Taika Waititi (Thor: Ragnarok, Hunt for the Wilderpeople), brengt zijn kenmerkende stijl van humor en aandoenlijkheid naar zijn nieuwste film, de satirische oorlogsfilm Jojo Rabbit.

Deerskin

NU TE ZIEN

Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig maakt.

 

Mees Kees in de Wolken

NU TE ZIEN

Als een groot schoolfeest nadert is Tobias te verlegen om Hasna mee te vragen. Mees Kees heeft geen tijd om hem te helpen, want die probeert angstvallig Marie Louise te ontlopen die hem een ballonvaart cadeau heeft gedaan!

Parasite

NU TE ZIEN

De arme familie van Ki-taek raakt steeds meer geïnteresseerd in het rijke en glamoureuze leven van de familie Park. Met hier en daar wat leugentjes proberen ze deel te worden van deze fascinerende wereld.

Marriage Story

NU TE ZIEN

Het ooit gelukkige huwelijk tussen de New Yorkse toneelregisseur Charlie (Adam Driver) en Hollywood-actrice Nicole (Scarlett Johansson) is gestrand waardoor zij in een slopende echtscheiding belanden. Door de strijd om de voogdij voor hun zoontje komen hun afgescheiden maar voor altijd verbonden levens zwaar onder druk te staan.

Frozen 2 (NL)

NU TE ZIEN

Waarom werd Elsa geboren met magische krachten? Het antwoord roept haar en bedreigt haar koninkrijk. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op een avontuurlijke maar opmerkelijke reis. 

Sorry We Missed You

NU TE ZIEN

De familie Turner kan moeilijk rondkomen in het hedendaagse Engeland. Om zijn gezin te kunnen onderhouden, investeert vader Ricky in een bestelwagen.

 

For Sama

VANAF 23 JANUARI IN KRITERION

Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby.

A Hidden Life

VANAF 6 FEBRUARI IN KRITERION

A Hidden Life, van schrijver-regisseur Terrence Malick, vertelt het verhaal van een onbezonnen held, Franz Jägerstätter, die in de Tweede Wereldoorlog weigert om voor de nazi's te vechten. Gebaseerd op echte gebeurtenissen.

Atlantique

VANAF 13 FEBRUARI IN KRITERION

Atlantique van Mati Diop vertelt het verhaal van de 17-jarige Ada uit Dakar, die verliefd wordt op Souleiman maar is uitgehuwelijkt aan een andere man.

Papicha

VANAF 13 FEBRUARI IN KRITERION

Algiers, 1997. Het land wordt gedomineerd door terroristische groepen. Waar vrouwen worden onderdrukt, probeert de jonge student Nedjma een modeshow te organiseren op haar campus door zich met medestudentes te verenigen.

Les Misérables

VANAF 20 FEBRUARI IN KRITERION

Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement.

The Lighthouse

VANAF 27 FEBRUARI IN KRITERION

1890, New England. Een duister en beklemmend verhaal over twee vuurtorenwachters op een afgelegen en mysterieus schiereiland.

Ema

VANAF 19 MAART IN KRITERION

Als adoptiekind Polo na meerdere akkefietjes wordt overgeplaatst naar een ander gastgezin, staat de relatie tussen powerkoppel Gastón en Ema zwaar onder druk.

The Wild Goose Lake

VANAF 16 APRIL IN KRITERION

Hij is de leider van een beruchte motorbende, zij is een prostituee die er alles voor over heeft haar vrijheid terug te winnen.