Long Day’s Journey Into Night

NU TE ZIEN

Luo Hongwu keert voor de begrafenis van zijn vader terug naar zijn geboortestad Kaili en zoekt daar naar zijn verloren liefde die hij de afgelopen twintig jaar nooit heeft kunnen vergeten.

Ruben Brandt, Collector

NU TE ZIEN

Ruben Brandt is een psychotherapeut die achtervolgd wordt door nachtmerries waarin beroemde schilderijen hem aanvallen. Dan bedenkt hij opeens een wel heel originele oplossing om met deze nachtmerries om te gaan.

Funan

NU TE ZIEN

De geschiedenis van het Rode Khmer-regime wordt door regisseur Denis Do tot leven gewekt, de film is geïnspireerd op het leven van zijn eigen moeder.

El Reino

NU TE ZIEN

Manuel Gómez Vidal is een geliefde en charismatische politicus die het goed voor elkaar heeft: hij heeft veel aanzien, een liefdevolle familie en veel vrienden. Maar hij is ook onderdeel van een corrupt politiek systeem, waar ieder zich verrijkt met publiek geld.

Toy Story 4

NU TE ZIEN

Woody heeft altijd vertrouwen gehad in zijn plek op deze wereld. Maar wanneer Forky zichzelf als 'vuilnis' ziet en niet als speelgoed, besluit Woody hem te laten zien waarom het leuk is om speelgoed te zijn.

Apollo 11

NU TE ZIEN

In 1969 reisde een eerste bemande Amerikaanse raket naar de maan. De bemanning bestond uit Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Nu 50 jaar na deze historische gebeurtenis komt regisseur Todd Douglas Miller met een documentaire waarbij hij gebruik maakte van recent ontdekt nog niet eerder vertoond 70 mm beeldmateriaal en meer dan 11.000 uur aan geluidsopnamen.

Le Grand Bain

NU TE ZIEN

In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen.

Carmen & Lola

NU TE ZIEN

Carmen leeft in een Romagemeenschap in een buitenwijk van Madrid. Ze is verloofd en zou nooit de door de diepreligieuze gemeenschap opgelegde normen en waarden in twijfel trekken.

La Terra dell’Abbastanza

NU TE ZIEN

Beste vrienden Mirko en Manolo wonen met hun alleenstaande ouders in de buitenwijken van Rome. Zij leven in armoedige omstandigheden en moeten hun steentje bijdragen om de huishoudens draaiende te houden.

Der Goldene Handschuh

NU TE ZIEN

Hamburg, de jaren zeventig. Fritz Honka is een vaste bezoeker van Der Goldene Handschuh, een bar waar de gasten hun dagen wegdrinken. Fritz pikt er regelmatig vrouwen op en zijn kroeggenoten weten niet dat hij ze thuis vermoordt en in stukken snijdt.

Huisdiergeheimen 2

NU TE ZIEN

Huisdiergeheimen 2 is de nieuwe vrolijke animatiefilm van Illumination Entertainment en Universal Pictures, de makers van De Grinch, Minions en Sing.

What You Gonna Do When the World’s on Fire?

VANAF 20 JULI IN KRITERION

Het is de zomer van 2017 en in vier verschillende verhalen vechten een aantal zwarte Amerikanen voor gerechtigheid en tegen de ideeën van blanke suprematie in het Amerikaanse Zuiden.

Midsommar

VANAF 25 JULI IN KRITERION

De regisseur van Hereditary, Ari Aster, komt deze zomer met de nieuwe horrorsensatie Midsommar. Een unieke horrorervaring omdat het verhaal zich op klaarlichte dag afspeelt.

The Dead Don’t Die

VANAF 25 JULI IN KRITERION

The Dead Don't Die belicht de Amerikaanse bevolking en hun verlangens op satirische wijze waarbij de samenleving op komische maar tegelijkertijd angstaanjagende manier wordt afgespiegeld.

Tel Aviv On Fire

VANAF 25 JULI IN KRITERION
Een decennialang Arabisch-Israëlisch conflict, luchtig uitvergroot als meeslepende soap waar wel degelijk om gelachen kan worden.

Diego Maradona

VANAF 8 AUGUSTUS IN KRITERION

Diego Maradona volgt de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Jinpa

VANAF 29 AUGUSTUS IN KRITERION

Ergens op een verlaten weg in het midden van de kale vlaktes van Tibet, neemt een vrachtwagenchauffeur een jonge lifter mee. Hij weet dan nog niet dat deze lifter zijn leven voorgoed zal veranderen.