Meet me in the Bathroom

NU TE ZIEN 

Portet van de muziekscene van New York aan het begin van de 21ste eeuw. Door de verhalen van frontmannen en één -vrouw ontstaat een beeld van een generatie bands als de Yeah Yeah Yeahs, The Strokes, Moldy Peaches en LCD Soundsystem.

Terrifier 2

IEDERE VRIJDAG EN ZATERDAG OM 00:00

Het is een jaar sinds de beruchte slachtpartij in Miles County en Art the Clown lijkt herrezen uit de dood, en klaar om een nieuwe ravage aan te richten.

Trois couleurs: Blanc (1993)

NU TE ZIEN Trois couleurs: Blanc (1993) is het tweede deel van de trilogie van Krzysztof Kieslowski waarin hij met de Franse begrippen vrijheid, gelijkheid en broederschap speelt. 

Trois couleurs: Bleu (1993)

NU TE ZIEN

Een emotioneel en visueel virtuoos eerste deel van de regisseur Krzysztof Kieslowski’s drieluik dat werd gebaseerd op de Franse driekleur, oftewel de begrippen vrijheid, gelijkheid en broederschap. 

Trois couleurs: Rouge (1994)

NU TE ZIEN

Na zijn studie naar de universele waarden van de Tien Geboden boog Kieslowski zich over de symboliek van de Franse driekleur. Rouge, het laatste deel van de trilogie Trois couleurs is deze keer gecentreerd rond het thema broederschap.

La double vie de Véronique (1991)

NU TE ZIEN

La Double Vie de Véronique is een Frans-Poolse-Noorse speelfilm uit 1991 onder regie van Krzysztof Kieślowski. De film leunt zwaar op het dubbelgangers-motief. Een film over intimiteit en muziek.

Babylon

NU TE ZIEN

From Damien Chazelle, Babylon is an original epic set in 1920s Los Angeles led by Brad Pitt, Margot Robbie and Diego Calva, with an ensemble cast including Jovan Adepo, Li Jun Li and Jean Smart. A tale of outsized ambition and outrageous excess, it traces the rise and fall of multiple characters during an era of unbridled decadence and depravity in early Hollywood.

Broker

NU TE ZIEN

Broker van Hirokazu Kore-eda is tegelijk een hartverwarmende brutale roadtrip-komedie en een hartverscheurend drama over onbegrepen buitenbeentjes, dat zijn verkenning van de betekenis van familie voortzet die hij begon met zijn Palme d'Or-winnende drama Shoplifters uit 2018. 


 

Broker (ENG SUBS)

NU TE ZIEN

Sang-hyeon and Dong-soo make good money stealing abandoned babies and then offering them on the adoption market. When mother So-young revisits the decision to give up her baby, she discovers the two men and their illegal practice. Overwhelmed by feelings of both motherly love and despair, she decides to help in the search for suitable parents for her child. Meanwhile, detectives Soo-jin and Lee are hot on their heels....

 

Flux Gourmet

NU TE ZIEN

Een gegoede estheet leidt een creatief instituut en nodigt een culinair collectief uit dat een maand lang het eten mag voorzien. Een Griekse schrijver wordt ingehuurd om verslag uit te brengen over dit creatieve proces en krijgt last van maagklachten. Terwijl zijn darmstoornissen hem dwingen zijn eigen malaise onder ogen te zien, krijgt het collectief af te rekenen met interne ruzies en enkele afgewezen kandidaten die wraak willen nemen.

Living

NU TE ZIEN

Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten.

Triangle of Sadness

NU TE ZIEN

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland.

The Banshees of Inisherin

NU TE ZIEN

The Banshees of Inisherin is een zwarte komedie uit 2022, geschreven en geregisseerd door Martin McDonagh.

The Fabelmans

NU TE ZIEN

The Fabelmans van Steven Spielberg is een diep persoonlijk portret van de jongen Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog.