Ningdu

NU TE ZIEN

Een tragisch familieverleden wordt omgevormd tot een magisch sprookje in dit fantastische debuut van de veelgeprezen animator Lei Lei.

Moonage Daydream

NU TE ZIEN

Moonage Daydream is een meeslepende bioscoopfilm van de voor een Oscar® genomineerde filmmaker Brett Morgen. De film bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en ook voldoening geeft in de 21e eeuw Moonage Daydream is meer dan een documentaire. Het is een genre-overschrijdende filmische ervaring gebaseerd op een van de meest iconische wereldberoemde rocksterren aller tijden en lijkt nu al een van de bepalende culturele momenten van het jaar te worden.

Corsage

NU TE ZIEN

De keizerin Elizabeth van Oostenrijk wordt voor haar schoonheid aanbeden en is befaamd om haar kledingstijl. In het jaar 1877 viert ze haar 40ste verjaardag, een mijlpaal die ook een keerzijde heeft. Terwijl haar rol steeds minder impact heeft, poogt Elizabeth haar imago hoog te houden. Ze hunkert naar meer wijsheid en reist naar het buitenland waar ze op visite gaat bij politieke bondgenoten en voormalige geliefden. Ze beraamt een plan om haar nalatenschap veilig te stellen.

Decision to Leave

NU TE ZIEN

Decision to Leave is de nieuwe film van de Zuid-Koreaanse filmmaker Park Chan-Wook (Oldboy, The Handmaiden). De film, een romantische misdaad-drama, vertelt het verhaal van een ijverige detective (Park Hye-Il) die een mogelijke moord onderzoekt. De weduwe van de vermoorde man is hoofdverdachte in de zaak, voor wij hij romantische gevoelens krijgt.

Pink Moon

NU TE ZIEN

Als Iris volkomen onverwachts van haar vader Jan te horen krijgt dat hij genoeg heeft van het leven en ermee wil stoppen, wordt ze gedwongen de totale absurditeit van de situatie onder ogen te komen. Terwijl de vastgelegde datum nadert, besluit Iris om van het schijnbaar geoliede draaiboek van haar broer af te wijken. Ze probeert met alle macht een antwoord bij haar vader los te krijgen op de enige vraag die er voor haar toe doet: waarom?

Bodies Bodies Bodies

NU TE ZIEN

Bodies Bodies Bodies is de nieuwe A-24 slasher geregisseerd door Nederlands eigen bodem Halina Reijn (Instinct).

Evolution (English Subtitles)

SCREENING NOW

Kata Wéber's bitterly ironic and personal play has been turned into powerful, bold images by Kornél Mundruczó, with a stunning mise-en-scène.

Drii Winter

NU TE ZIEN

In een afgelegen bergdorpje in de Zwitserse Alpen wordt de jonge liefde tussen Anna en Marco op de proef gesteld. Anna komt uit het dorp en heeft een dochter uit een eerdere relatie, terwijl Marco een buitenstaander is uit het laagland die door de bergboeren is ingehuurd om het ruige land te bewerken. Samen ervaren ze de vreugde van de nieuwe liefde en de nabijheid van familie. Maar wanneer Marco plotseling de controle over zijn doen en laten begint te verliezen en zich grillig gaat gedragen ontstaat er spanning in de dorpsgemeenschap.

Dinner In America

NU TE ZIEN

Chaotische tiener film over pyromane punk-rocker John Q Public en buitenbeentje Patty. De twee raken verzeild in een onverwachtse romance in de Amerikaanse buitenwijken. 

Nope

NU TE ZIEN

Oscar-winnaar Jordan Peele heeft het moderne horrorgenre op zijn kop gezet met Get Out en daarna Us. Nu geeft hij een nieuwe draai aan de zomerfilm met zijn meest recente popnachtmerrie: het grootse horroravontuur Nope. In de film werkt Peele weer samen met Daniel Kaluuya, die bijgestaan wordt door Keke Palmer en Steven Yeun. Zij spelen de inwoners van een klein gehucht in het binnenland van Californië die een mysterieuze en angstaanjagende ontdekking doen.