Good Time

NU TE ZIEN

Een overval loopt verkeerd af. Het lukt Connie (Robert Pattinson) om te ontsnappen maar zijn broer Nick (Ben Safdie) wordt gearresteerd. Wanneer Connie probeert de borg voor zijn broer bij elkaar te krijgen, wordt hem een andere optie aangeboden: Nick helpen ontsnappen...

Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet

VANAF 4 OKTOBER IN KRITERION

Dummie heeft heimwee. Hij wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen. Klaas ziet die reis helemaal niet zitten. Hij vindt vliegen naar Egypte maar eng, het kost veel te veel geld en Dummie heeft geen paspoort.

Blade Runner 2049

NU TE ZIEN

Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD agent K (Ryan Gosling) een verborgen geheim dat wat nog overblijft van de huidige maatschappij mogelijk in chaos kan doen verzinken. Deze ontdekking leidt tot een zoektocht naar voormalige Blade Runner Rick Deckard, die al dertig jaar vermist is.

Detroit

NU TE ZIEN

Geheel in de stijl van Oscar-winnende regisseur Kathryn Bigelow is Detroit een indrukwekkende film gebaseerd op ware gebeurtenissen. De film speelt zich af tijdens de door rassenongelijkheid gedreven 12th Street-rellen die de stad Detroit in de zomer van 1967 in de ban hielden. Tijdens één van de grootste en meest dodelijke volksopstanden uit de geschiedenis kwamen 43 mensen om, 189 raakten gewond en maar liefst 7200 werden gearresteerd.

City of Ghosts

NU TE ZIEN

Een weergaloze real-life thriller over een groepje studenten in Raqqa, die meemaken hoe IS hun stad overneemt. Als de vriendengroep besluit om de wereld te laten weten wat er in hun stad gebeurt, worden ze daarmee helden tegen wil en dank.

Mother!

NU TE ZIEN

Mother! volgt een stel dat een rustig bestaan leidt. Als er op een dag onuitgenodigde gasten hun huis binnenkomen, wordt dat bestaan ernstig verstoord. Het gevolg is dat de relatie van het stel danig op de proef wordt gesteld. Darren Aronofsky's nieuwste film is uitzinnig, onvoorspelbaar en grenzeloos.

Wind River

NU TE ZIEN

Cory Lambert is een ervaren speurder en jager die het bevroren lijk van een tiener ontdekt. Hij besluit samen te werken met de onervaren FBI-agent Jane Banner en de Tribal politie-officier Ben Shayo om te ontdekken wat er gebeurd is en de verantwoordelijken voor de gruwelijke misdaad op te sporen. Hoe dieper Cory, Jane en Ben in het onderzoek duiken hoe meer ze hun eigen levens op het spel zetten.

The Beguiled

NU TE ZIEN

The Beguiled is een beklemmende thriller van regisseur en scenarioschrijver Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette), gebaseerd op het boek A Painted Devil van Thomas Cullinan. Op het terrein van een internaat waar alleen vrouwen wonen wordt een gewonde soldaat aangetroffen, die vervolgens wordt binnengelaten om verpleegd te worden. Er ontstaat een seksueel geladen sfeer en een onderlinge dreigende rivaliteit tussen de vrouwen.

The Nile Hilton Incident

NU TE ZIEN

De net gescheiden, corrupte politie-commissaris Ahmed Noredin moet een moord op een beroemde zangeres, die dood werd gevonden in een hotelkamer in 'The Nile Hilton', onderzoeken. Naarmate het onderzoek vordert blijkt de moord verstrikt te zijn met de Egyptische politiek. Noredin bijt zich vast in de zaak, met gevaar voor eigen leven.

Cinema Discutabel

Cinema Discutabel is een format waarin Kriterion filmavonden organiseert. De film geeft daarbij altijd stof voor discussie, in een nagesprek of aan de bar. Kriterion organiseert deze avonden zelf, maar soms ook in samenwerking met derden. Vaak is er wat extra's, zoals een debat, poëzie of een DJ-set in thema. Vast onderdeel van Cinema Discutabel zijn de maandelijkse IDFA en een film van Movies That Matter On Tour.