Hereditary

NU TE ZIEN

Nadat de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, werpt de aanwezigheid van deze weinig geliefde vrouw nog steeds een schaduw op het gezin. De familie zit nog midden in hun rouwproces wanneer langzaam maar zeker de afschuwelijke waarheid over hun afkomst aan het licht komt in volkomen unieke horrorfilm Hereditary.

Charlie en Hannah Gaan Uit

NU TE ZIEN

Charlie en Hannah Gaan Uit is een prettig gestoorde romantische komedie over liefde, seks, en – vooral – exen, vol met bizarre ontmoetingen en verbijsterende gebeurtenissen. Twee Antwerpse meisjes proberen uit de emotionele houdgreep van hun exen te komen en zetten het op een zuipen. Het lijkt een klassieke avond te worden, tot ze in de wc een magisch snoepje nemen. Er ontspint zich een absurdistisch avontuur vol trippy taferelen waarin het vrijgezelle nachtleven op de hak wordt genomen.

My Generation

NU TE ZIEN

Brits filmicoon Michael Caine is de hoofdpersoon én verteller van My Generation, een levendige en inspirerende vertelling van zijn persoonlijke ervaringen in het Londen van de jaren ’60 die wordt ondersteund door prachtige archiefbeelden.

Gabriel and the Mountain

NU TE ZIEN

De Braziliaanse filmmaker Fellipe Barbosa verfilmt het laatste jaar van zijn schoolvriend Gabriel Buchmann, die in 2009 een wereldreis ondernam voordat hij naar de universiteit zou gaan. Op het fatale einde na wist Barbosa niet veel van de reis. Barbosa probeert zo goed als hij kan Gabriel's reis door Kenia en Malawi te documenteren.

Under The Tree

NU TE ZIEN

Wanneer de buren van Baldvin en Inga beginnen te klagen over een boom die teveel schaduw werpt op hun tuin, loopt de zo onschuldig lijkende, typische burenruzie onverwachts steeds meer uit de hand. Bonje met de buren wordt naar een hoger niveau getild in een drama vol droogkomische zwarte humor.

Isle of Dogs

NU TE ZIEN

De nieuwe animatie van Wes Anderson vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island.

The Death of Stalin

NU TE ZIEN

Nadat Josef Stalin op een ochtend in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen, reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd. Het gekonkel en de machtsspelletjes in het Kremlin draaien op volle toeren. Een hilarische strijd om de macht is begonnen.

The Rider

NU TE ZIEN

Brady Jandreau, Cat Clifford en Lane Scott spelen de hoofdrollen in The Rider van Chloé Zhao (Songs My Brother Thaught Me). In dit emotionele drama met adembenemende beelden staat de zoektocht naar identiteit van een man in Amerika centraal.

Cinema Discutabel

Cinema Discutabel is een format waarin Kriterion filmavonden organiseert. De film geeft daarbij altijd stof voor discussie, in een nagesprek of aan de bar. Kriterion organiseert deze avonden zelf, maar soms ook in samenwerking met derden. Vaak is er wat extra's, zoals een debat, poëzie of een DJ-set in thema. Vast onderdeel van Cinema Discutabel zijn de maandelijkse IDFA en een film van Movies That Matter On Tour.