Miles Davis: Birth of the Cool

NU TE ZIEN

Een film over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw. En vrijdag organiseren we ook een jazzfeestje met pubquiz rondom deze muzikale legende. Kom je muziekkennis testen en geniet van de Kriterion Huisband.

In Fabric

NU TE ZIEN 

In Fabric is een wonderbaarlijke ghost story over een unieke rode jurk die tijdens de winter-uitverkoop van een luxe warenhuis over de toonbank gaat.

Monos

NU TE ZIEN

Op een woeste hoogvlakte in Colombia staat een stel jongeren strak in het gelid. Een fanatieke commandant blaft zijn ‘soldaten’ een nieuwe opdracht toe.

Tigers Are Not Afraid

NU TE ZIEN

Een hartverscheurend mooi en tragisch donker sprookje, waarin de Estrella drie wensen krijgt om haar te helpen overleven te midden van het drugsgeweld in Mexico.

Jinpa

NU TE ZIEN

Ergens op een verlaten weg in het midden van de kale vlaktes van Tibet, neemt een vrachtwagenchauffeur een jonge lifter mee. Hij weet dan nog niet dat deze lifter zijn leven voorgoed zal veranderen.

Once Upon a Time in… Hollywood

NU TE ZIEN 

TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen.

Diego Maradona

NU TE ZIEN

Diego Maradona volgt de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Midsommar

NU TE ZIEN

De regisseur van Hereditary, Ari Aster, komt deze zomer met de nieuwe horrorsensatie Midsommar. Een unieke horrorervaring omdat het verhaal zich op klaarlichte dag afspeelt.

Playmobil de Film

NU TE ZIEN

Wanneer haar jongere broertje Charlie plotseling verdwijnt in het magische, geanimeerde universum van Playmobil®, begint Marla aan de zoektocht van haar leven.

Dolor y Gloria

VANAF 19 SEPTEMBER IN KRITERION

Dolor y Gloria is de nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar (Los Abrazon Rotos, Volver, Todo Sobre Mi Madre), waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt.

Piranhas

VANAF 26 SEPTEMBER IN KRITERION

Zes jongens scheuren op hun scooters door de smalle straatjes van Napels. Onverschrokken waaghalzen zijn het die snel geld willen verdienen en indruk maken op hun ‘helden’ van de Napolitaanse Camorra. Maar ze zijn nog maar 15 jaar...

Joker

VANAF 3 OKTOBER IN KRITERION

Joker vertelt het verhaal van de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond.

Instinct

VANAF 3 OKTOBER IN KRITERION

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan.

Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap

VANAF 9 OKTOBER IN KRITERION

Shaun het Schaap is terug en er is een nieuwe buitenaardse gast op de boerderij. Maak kennis met Lu-La, ze is een kleine dondersteen, nieuwsgierig, maar vooral verdwaald.

Grimm (re-edit)

VANAF 10 OKTOBER IN KRITERION

Grimm (Re-edit) begint als een variant op Hans en Grietje en veranderd gaandeweg in een roadmovie, thriller en western.

Nina Wu

VANAF 10 OKTOBER IN KRITERION

Nina Wu is een stijlvol, compromisloos Taiwanees #metoo-drama met surrealistische elementen, naar een script en met een hoofdrol van de formidabele Wu Ke-xi.

Portrait de la Jeune Fille en Feu

VANAF 17 OKTOBER IN KRITERION

Marianne krijgt de opdracht het huwelijksportret van Héloïse te schilderen, maar Héloïse zit daar niet op te wachten.

Sorry We Missed You

VANAF 14 NOVEMBER IN KRITERION

De familie Turner kan moeilijk rondkomen in het hedendaagse Engeland. Om zijn gezin te kunnen onderhouden, investeert vader Ricky in een bestelwagen.

 

Parasite

VANAF 28 NOVEMBER IN KRITERION

Parasite volgt twee gezinnen waarbij elke persoon over unieke eigenschappen beschikt. De werkloze familie van Ki-taek is vooral geïnteresseerd in de rijke en glamoureuze parken voor hun levensonderhoud totdat ze verstrikt raken in een onverwacht incident.

J’ai perdu mon corps

VANAF 5 DECEMBER IN KRITERION

Naoufel is een jongeman die een oogje heeft op Gabrielle. Elders in de stad ontsnapt een afgehakte hand uit een dissectie lab, vastbesloten om zijn lichaam terug te vinden.

The Wild Goose Lake

VANAF 6 FEBRUARI IN KRITERION

Hij is de leider van een beruchte motorbende, zij is een prostituee die er alles voor over heeft haar vrijheid terug te winnen.