The Rider

NU TE ZIEN

Brady Jandreau, Cat Clifford en Lane Scott spelen de hoofdrollen in The Rider van Chloé Zhao (Songs My Brother Thaught Me). In dit emotionele drama met adembenemende beelden staat de zoektocht naar identiteit van een man in Amerika centraal.

A Quiet Place

NU TE ZIEN

Een gezin probeert in stilte te overleven terwijl ze bedreigd worden door mysterieuze wezens die afkomen op geluid. De gezinsleden communiceren via gebarentaal en lopen op hun tenen, hopende dat ze zo onder de radar van de wezens blijven. Als ze je horen, zullen ze op je jagen; elk geluid kan dus hun dood betekenen...

Lady Bird

NU TE ZIEN

Christine 'Lady Bird' McPherson (Saoirse Ronan, Brooklyn, Atonement) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie Metcalf, The Big Bang Theory), maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt.

Aus dem Nichts

NU TE ZIEN

Een verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013. Een vrouw verliest haar man en zoontje bij een aanslag gepleegd door jonge neo-nazi's. Wanneer het recht haar faalt besluit ze het heft in eigen handen te nemen.

Lucky

NU TE ZIEN

Lucky is de charmante finale van de indrukwekkende carrière van 'koning van de bijrol' Harry Dean Stanton die naast zijn glansrol in Paris, Texas te zien was in bijna 200 Hollywood films. Stanton speelt de 90-jarige Lucky, een nukkige atheïst die plots wordt meegesleept in een reis van zelf-ontdekking met als einddoel dat wat voor velen zo onbereikbaar is: verlichting.

Phantom Thread

NU TE ZIEN

Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

NU TE ZIEN

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes (Frances McDormand) een gedurfde stap.

Cinema Discutabel

Cinema Discutabel is een format waarin Kriterion filmavonden organiseert. De film geeft daarbij altijd stof voor discussie, in een nagesprek of aan de bar. Kriterion organiseert deze avonden zelf, maar soms ook in samenwerking met derden. Vaak is er wat extra's, zoals een debat, poëzie of een DJ-set in thema. Vast onderdeel van Cinema Discutabel zijn de maandelijkse IDFA en een film van Movies That Matter On Tour.