Dag van de Korte Film 2021

DINSDAG 21 DECEMBER | 15:15

Op de kortste dag van het jaar, vertoont Kriterion een selectie aan korte films van afgelopen jaar. Dit programma is ook in andere bioscopen te zien door heel Nederland heen. Zie de website van Dag van de Korte Film. Zie hier het complete programma dat in Kriterion draait!

De Ongelofelijke Reis (1993) | Kinderklassieker

ZONDAG 26 DECEMBER | 14:30 | NL DUB

Voordat de Seavers vertrekken voor een familievakantie naar San Francisco, zetten ze hun huisdieren - Chance, een avontuurlijke Amerikaanse bulldog; Shadow, een wijze golden retriever; en Sassy, een voorzichtige kat - af op de ranch van een vriend. Maar wanneer de dieren zich zorgen beginnen te maken dat ze voorgoed zijn achtergelaten, beginnen de drie samen aan een verraderlijke en spannende reis om hun weg door de Californische wildernis terug naar huis te vinden.

Colombia In My Arms (2020) | Movies That Matter on Tour

BINNENKORT TE ZIEN

Visually strong documentary about Colombia after the peace agreement between the government and the FARC guerrilla’s. Will the fragile peace deal survive the distrust and rancour built up by decades of war? With elections coming up, some politicians hope to gain from exploiting the tensions even further.