Vogels | Moderne Klassiekers Mei

ELKE MAANDAG EN ZATERDAG IN MEI

O tovenaar, o kracht, waar zijn de vogels toch gebleven, de kleine, warme, met hun ritselende veren, die zich van takjes storten met een dikke keel; de twijgjes, die zich verende herstelden van 't licht gewicht, dat het zo sierlijk verliet? Het waren toch zo vele?

In mei groeien onze Moderne Klassiekers vleugels met vier films over vogels. Elke maandag om 22:00 en elke vrijdag om 16:30.

Brein op Beeld: Paprika (2006)

22 MEI 19:30

The world of dreams can be an incredible window into the psyche, showing one's deepest desires, aspirations, and repressed memories. One hopeful tech lab has been developing the "DC Mini," a device with the power to delve into the dreams of others. Atsuko Chiba and Kosaku Tokita have been tirelessly working to develop this technology with the hopes of using it to deeply explore patients' minds and help cure them of their psychological disorders.

Muppets (2011) | KinderKlassieker

22 MEI (NEDERLANDS) & 5 JUNI (ENGELS + NL SUBS)

Walter is de beste vriend van Gary en beiden zijn ze fan van The Muppets. De grootste droom van Walter, is om eens een keertje de Muppets te ontmoeten en daarom gaan ze op een reisje naar het Muppet Theater. Daar ontdekken ze dat het op het punt staat om gesloopt te worden en dus trekken ze erop uit om Kermit, Miss Piggy en alle anderen weer bij elkaar te brengen, om het theater te redden.

Bigger Than Us | Movies That Matter

29 MEI | 19:30

Overal ter wereld vragen jongeren aandacht voor schijnbaar uiteenlopende problemen: klimaatontwrichting, inperking van de persvrijheid, sociale onrechtvaardigheid, voedselonzekerheid, mensenrechtenschendingen of een gebrek aan toegang tot onderwijs. Allemaal geloven ze dat het anders kan en moet, en dat zij het verschil kunnen maken. Zoals Melati, die er als kind met haar zusje voor zorgde dat de verkoop van plastic zakjes en wegwerpverpakkingen op Bali werd verboden.

Hatching (2022) | After Midnight

IEDERE VRIJDAG- EN ZATERDAGNACHT

Een jonge turnster die wanhopig probeert haar veeleisende moeder te behagen, ontdekt een vreemd ei. Ze verbergt het en houdt het warm, maar als het uitkomt, schokt het hen allemaal.