Kriterion Kinderfilmtheater

Kriterion biedt ook voor de allerkleinsten een gevarieerd filmprogramma. Van knutselworkshops in de schoolvakanties tot kinderklassiekers en verjaardagsfeestjes. Lees hier alles over onze kinderactiviteiten.

Korte Film Poule bij kinderfilms

Al lange tijd draaien wij geen reclames voor kinderfilms. Om er toch voor te zorgen dat de film niet meteen met de deur in huis zal vallen draaien wij vanaf heden een selectie uit de kinderfilms van de Korte Film Poule van EYE.

The Secret Garden

NU TE ZIEN

Mary Lennox wordt in India geboren uit rijke Britse ouders die haar nooit hebben gewild. Wanneer haar ouders plotseling sterven, wordt ze teruggestuurd naar Engeland om bij haar oom, Archibald Craven, te wonen. Ze ontmoet haar ziekelijke neef Colin en de twee kinderen vinden een wonderbaarlijke geheime tuin die verloren is gegaan op het terrein van Misselthwaite Manor.

Pinocchio (OV)

NU TE ZIEN

Matteo Garrone keert terug naar de authentieke wortels van het Pinokkio-verhaal. Met deze baanbrekende live-actiefilm, opgenomen op prachtige Italiaanse locaties, creëert Garrone een rijke fantasiewereld van mysterie en verwondering, gevuld met lichtgevende, grappige en ontroerende momenten.

Pluk van de Petteflet (2004) | KinderKlassieker

ZONDAG 13 & 27 SEPTEMBER | 14:30 | KINDERKAARTJE: €5,-

Pluk rijdt met zijn rode kraanwagen rond opzoek naar een plekje om te wonen. Zo belandt Pluk in de Petteflat en raakt hij bevriend met een hele hoop frappante inwoners zoals meneer Pen, Aagje, de Stampertjes en Zaza de kakkerlak. Met elke vriend beleeft hij een nieuw avontuur.