Kriterion Kinderfilmtheater

Kriterion biedt ook voor de allerkleinsten een gevarieerd filmprogramma. Lees hier meer over al onze kinderactiviteiten en films.

Korte Film Poule bij kinderfilms

Al lange tijd draaien wij geen reclames voor kinderfilms. Om er toch voor te zorgen dat de film niet meteen met de deur in huis zal vallen draaien wij vanaf heden een selectie uit de kinderfilms van de Korte Film Poule van EYE.

Early Man (NL)

NU TE ZIEN

Het stenen tijdperk versus het bronzen tijdperk. Early Man is de nieuwste familiefilm uit de studio van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun The Sheep: een hilarische komedie die zich afspeelt in het begin der tijden.

KinderKlassieker: Fantastic Mr. Fox (2009)

ZONDAG 27 MEI | 12:30 | KINDERKAARTJE €5,-, VOLWASSENEN €8,-

De op het gelijknamige boek van Roald Dahl gebaseerde stop-motionfilm Fantastic Mr. Fox is een hartverwarmende kinderfilm over de spannende avonturen van Mr. Fox en Mrs. Fox. De animaties zijn prachtig en de composities gestileerd, zoals je kan verwachten van een film van Wes Anderson.

Incredibles 2 (NL)

VANAF 27 JUNI IN KRITERION

Je favoriete familie van superhelden is terug en steelt opnieuw de show in Incredibles 2, het langverwachte vervolg op één van onze Pixar-favorieten! Deze keer met moeder Helen, a.k.a. Elastigirl, in de hoofdrol als heldin.

KinderKlassieker: Hook (1991)

ZONDAG 10 EN 24 JUNI | 12:30 | KINDERKAARTJE €5,-, VOLWASSENEN €8,-

Jaren na zijn avonturen als kind is Peter Pan opgegroeid tot een serieuze advocaat, en is hij getrouwd met de kleindochter van Wendy. Wanneer oude bekende Captain Hook zijn kinderen kidnapt moet Peter echter samen met Tinkerbell terugkeren naar Neverland. Hij moet zich proberen te herinneren hoe het was om de jonge Peter Pan te zijn om zijn kinderen van Hook te redden...