Kriterion Kinderfilmtheater

Kriterion biedt ook voor de allerkleinsten een gevarieerd filmprogramma. Lees hier meer over al onze kinderactiviteiten en films.

Korte Film Poule bij kinderfilms

Al lange tijd draaien wij geen reclames voor kinderfilms. Om er toch voor te zorgen dat de film niet meteen met de deur in huis zal vallen draaien wij vanaf heden een selectie uit de kinderfilms van de Korte Film Poule van EYE.

Early Man (NL)

NU TE ZIEN

Het stenen tijdperk versus het bronzen tijdperk. Early Man is de nieuwste familiefilm uit de studio van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun The Sheep: een hilarische komedie die zich afspeelt in het begin der tijden.

KinderKlassieker: Het Zakmes (1992)

ZONDAG 8 EN 22 APRIL | 12:30

Een mooie en spannende film over de twee vrienden Mees en Tim. Ze verliezen elkaar uit het oog omdat Tim verhuist. Op allerlei manieren probeert Mees zijn vriend te bereiken omdat hij hem zijn zakmes wil teruggeven. Dan komt hij op een geniaal idee: meedoen aan een tv-spel, dan zal Tim hem wel zien!

KinderKlassieker: Fantastic Mr. Fox (2009)

WOENSDAG 2 MEI, ZONDAG 13 EN 27 MEI | 12:30 

De op het gelijknamige boek van Roald Dahl gebaseerde stop-motionfilm Fantastic Mr. Fox is een hartverwarmende kinderfilm over de spannende avonturen van Mr. Fox en Mrs. Fox. De animaties zijn prachtig en de composities gestileerd, zoals je kan verwachten van een film van Wes Anderson.