In Oranje (2004) | KinderKlassieker

ZONDAG 13 & 27 JUNI

Remco droomt ervan in het jeugdelftal van Oranje te mogen spelen. Aan talent ontbreekt het niet, maar wanneer zijn vader Erik onverwachts overlijdt, verliest Remco zijn motivatie. Zijn wil om te voetballen keert weer terug als zijn overleden vader verschijningen aan hem maakt. Helaas verloopt het niet niet altijd soepel door een knieblessure, zijn moeders stomme nieuwe vriend en zijn eigen eerste zoen. 

Buurman en Buurman: Bakken en Grillen

NU TE ZIEN

Ons favoriete DIY-duo is terug! In Buurman & Buurman: Bakken en Grillen zorgen de klunzige klussers voor grote chaos wanneer ze een barbecue organiseren. Want als je grill niet werkt, dan maak je er toch zelf een? A JE TO!

Aya and the Witch

NU TE ZIEN

Weesmeisje Aya heeft het grootste deel van haar jeugd doorgebracht in een Brits weeshuis, midden op het platteland. Haar leven staat op zijn kop als ze door een koppel geadopteerd wordt en gedwongen samen moet wonen met de egoïstische heks Bella Yaga. Aya ontraadselt de geheimen die haar nieuwe 'ouders' achter houden en ontdekt hiermee een wereld waar ze nog niet eerder mee in aanraking geweest is: de wereld van magie, toverspreuken en toverdrankjes. De film is gebaseerd op het boek Earwig and the Witch van Diana Wynne Jones.

Kriterion Kinderfilmtheater

Kriterion biedt ook voor de allerkleinsten een gevarieerd filmprogramma. Van knutselworkshops in de schoolvakanties tot kinderklassiekers en verjaardagsfeestjes. Lees hier alles over onze kinderactiviteiten.

Korte Film Poule bij kinderfilms

Al lange tijd draaien wij geen reclames voor kinderfilms. Om er toch voor te zorgen dat de film niet meteen met de deur in huis zal vallen draaien wij vanaf heden een selectie uit de kinderfilms van de Korte Film Poule van EYE.