Kriterion Kinderfilmtheater

Kriterion biedt ook voor de allerkleinsten een gevarieerd filmprogramma. Van knutselworkshops in de schoolvakanties tot kinderklassiekers en verjaardagsfeestjes. Lees hier alles over onze kinderactiviteiten.

Calamity

VOORPREMIÈRE WOENSDAG 2 DECEMBER

TE ZIEN VANAF WOENSDAG 9 DECEMBER

Calamity vertelt op prachtig geanimeerde wijze hoe de jonge Martha Jane Cannary uitgroeide tot de legendarische ‘Calamity’ Jane. Een eigenzinnige held die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen.

The Muppet Christmas Carol (1992) | Kinderklassieker

ELKE ZONDAG IN DECEMBER | 14:30

Een hervertelling van het klassieke Dickens-verhaal van Ebenezer Scrooge, een buitengewone vrek. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor zijn lafhartige manieren tijdens nachtelijke bezoeken door de Geesten van Voorbije, Huidig en Toekomstig Kerstmis.

Yakari

NU TE ZIEN

Het spectaculaire avontuur van Yakari en zijn vriendschap met Kleine Bliksem, een supersnelle mustang. Onderweg ontmoet hij Grote Adelaar, zijn totemdier, die hem een prachtige veer geeft... en een fantastische gave: Yakari zal kunnen spreken met de dieren.

Marona

NU TE ZIEN

Wanneer ze wordt aangereden, denkt het empathische hondje Marona terug aan al haar baasjes die ze heeft voorzien van onvoorwaardelijke liefde.

 

Korte Film Poule bij kinderfilms

Al lange tijd draaien wij geen reclames voor kinderfilms. Om er toch voor te zorgen dat de film niet meteen met de deur in huis zal vallen draaien wij vanaf heden een selectie uit de kinderfilms van de Korte Film Poule van EYE.