Cinema Discutabel

Cinema Discutabel is een format waarin Kriterion filmavonden organiseert. De film geeft daarbij altijd stof voor discussie, in een nagesprek of aan de bar. Kriterion organiseert deze avonden zelf, maar soms ook in samenwerking met derden. Vaak is er wat extra's, zoals een debat, poëzie of een DJ-set in thema. Vast onderdeel van Cinema Discutabel zijn de maandelijkse IDFA en een film van Movies That Matter On Tour.

IDFA in Kriterion: All These Sleepless Nights

ZONDAG 22 OKTOBER | 19.30 UUR | €8,-

In de documentaire All These Sleepless Nights worden de grenzen van de werkelijkheid drastisch opgerekt. De hoofdpersonages, Krysztof en Michal, worden dicht op de huid gevold in hun bezigheden op de rand van de volwassenheid. Ze roken, gebruiken drugs, verbreken het wereldrecord slap ouwehoeren en creëren een prachtig portret van het nachtleven in Warschau.

MtM on Tour – November – Insyriated

WOENSDAG 8 NOVEMBER | 19:30 | €8,-

 

In een appartement in hedendaags Syrië probeert de energieke Oum Yazan wanhopig om haar familie bijeen te houden terwijl het buiten bommen regent. We zien hoe de familie aan tafel zit en iedereen zich verstaanbaar probeert te maken, boven het gebulder van het oorlogsgeweld uit.

Movies That Matter On Tour

Movies that Matter presenteert in samenwerking met Kriterion en AISA van oktober tot mei iedere maand een spraakmakende speelfilm of documentaire met verdieping.

MtM on Tour – December – A River Below

WOENSDAG 13 DECEMBER | 19.30 | €8,-

Diep in de amazonerivier leeft de zeldzame roze dolfijn. De prachtige, welhaast mythische diersoort wordt met uitsterven bedreigt, omdat het een makkelijke prooi vormt voor lokale vissers, die de dolfijnen illegaal slachten en gebruiken als aas bij visvangst. A River Below is een prachtige film met een onverwachte wending, die ons een spiegel voorhoudt in ons gevecht voor een betere wereld.

MtM on Tour – Januari – Tamara

WOENSDAG 10 JANUARI | 19.30 | €8,-

Na een rechtenstudie in Parijs bezoekt Teo zijn ouders in Venezuela. Hij is van plan snel terug te keren naar zijn goede vrienden in de vrijgevochten stad, waar hij zich meer thuis voelt dan in zijn conservatieve geboorteplaats. Maar wanneer zijn moeder ernstig ziek blijkt te zijn, besluit hij bij haar te blijven en voor haar te zorgen.