Cinema Discutabel

Cinema Discutabel is een format waarin Kriterion filmavonden organiseert. De film geeft daarbij altijd stof voor discussie, in een nagesprek of aan de bar. Kriterion organiseert deze avonden zelf, maar soms ook in samenwerking met derden. Vaak is er wat extra's, zoals een debat, poëzie of een DJ-set in thema. Vast onderdeel van Cinema Discutabel zijn de maandelijkse IDFA en een film van Movies That Matter On Tour.

IDFA in Kriterion: La Flor de la Vida

ZONDAG 20 MEI | 19:30 | €8,-

Een film over liefde, verteld door mensen die het kunnen weten: 80-plussers. Kijken ze terug op een roerig leven vol minnaars of hebben ze een stabiel huwelijk dat al meer dan een halve eeuw standhoudt? Wat begint als een verzameling interviews voor de camera, zoomt al snel in op de turbulente liefdesgeschiedenis van de 83-jarige Aldo en zijn vrouw Gabriella.

De Schrijver Screent: Under the Skin // Daniël Rovers

ZONDAG 27 MEI | 19:30 | €8,-

Welke film zou jij programmeren als jij zou mogen kiezen? Dat is de vraag die Filmtheater Kriterion in samenwerking met Athenaeum Boekhandel Roeterseiland aan verschillende schrijvers heeft gesteld. Het resultaat is de reeks 'De Schrijver Screent', waar de relatie tussen film en literatuur belicht wordt. De kick-off vindt plaats op zondag 27 mei tijdens het Festival Boeken door Oost, met Daniël Rovers over Under The Skin.