9 T/M 30 SEPTEMBER

De serie tekeningen die hier te zien is, hoort bij het afstudeerwerk van Vere van der Veen. Deze selectie is voornamelijk ontstaan in een periode van thuis zijn, weinig vrienden en familie zien en leven in stilte, afwezigheid en isolatie. Het gemis dat ze voelde, werd opgevuld door het tekenen van mensfiguren. Er ontstond een steeds groter wordende groep mensen waar Vere zich mee omringde.

Ze heeft geprobeerd leven te blazen in de mensen die ze tekent en dit te vertalen naar de ruimte om haar heen. Doordat het getekend is op zacht materiaal, is er een mogelijkheid ontstaan om de werken om je heen te slaan, en zo het gemis tastbaarder te kunnen maken.

Impulsief en intuïtief heeft Vere vorm gegeven aan observaties en details die haar fascineren. Een scheve neus, een oogopslag, een houding, een beweging, de kleine dingen in de mensen om haar heen die soms vergeten worden. Ze hoopt dat de kijker vanuit haar verbeeldingskracht de vrijheid kan voelen om eigen verhalen en interpretaties te maken.

Naast beeldend werk is er simultaan met de tekeningen een klein boek ontstaan. Een persoonlijke tekst waarin de hoofdpersoon zich probeert te verhouden tot een ander en daardoor zichzelf ontdekt. Ga voor meer informatie over het boek en over haar werk naar verevanderveen.nl

Vere van der Veen is net afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie bij de richting Beeld en Taal en schrijft, bouwt, tekent en maakt. In haar werk probeert ze kleine stukjes van levens te vangen die je niet zo snel ziet.

De expositie is bij ons in het café te zien van 9 tot en met 30 september!