EXPOSITIE IN ONS CAFÉ: NU TE ZIEN

De filmzalen zijn dicht en ons café van zitplaatsen ontdaan. Om toch een lichtpunt te midden de beperkingen te bieden kun je tijdens je take away bestelling een blik werpen op onze huidige expositie. Want ditmaal geven we onze muren (en ramen) aan kunstenaar Maria Mombers, met haar expo: Hontō.

Maria Mombers heeft rondom het thema ‘fantasiedier’ verschillende verhalen verzameld van mensen uit haar omgeving die een vreemde gebeurtenis hebben meegemaakt met een bepaald dier of dieren in de hoofdrol. Het idee voor deze expositie kwam tot stand door een verhaal dat haar vader haar ooit had verteld als kind, namelijk dat hij rond zijn twintigste een man met bokkenpoten in plaats van benen tegen het lijf liep. Tot op de dag van vandaag houdt dit verhaal haar bezig en besloot Maria te onderzoeken of meer mensen zo’n ontmoeting hebben meegemaakt om deze vervolgens te visualiseren.

Hontō” (uitgesproken als Hontou) is een uitdrukking die veel in het Japans voorkomt en in het Nederlands “Echt waar?” betekent. Het is vaak een reactie op een opvallend verhaal wat iemand verteld en waarbij we dan nagaan, vaak vanuit nature, of dit wel echt is gebeurd. De expositie bestaat uit een serie illustraties die elk een verhaal uitbeelden. Maria heeft zich laten inspireren door de Japanse Ukiyo-e prenten die zich kenmerken door hun felle kleuren en strakke lijnen.

Voor meer over Maria en haar werk, check haar website of haar Instagram: @holimary!

WhatsApp Image 2021-01-12 at 16.54.25 (1)
WhatsApp Image 2021-01-12 at 16.54.26
WhatsApp Image 2021-01-12 at 16.54.28
hontou2
hontou