EXPOSITIE TE ZIEN:

8 T/M 31 OKTOBER

EXPOSITIE OPENING MET LIVE MUZIEK VAN HANS FRANS:

DONDERDAG 8 OKTOBER | 19:00

FB EVENEMENT

Donderdag 8 oktober zal er een speciale opening zijn met live-muziek. Reserveren in het cafe is helaas niet mogelijk en er zijn een beperkt aantal plekken (namelijk 30 😉 ), dus wees op tijd aanwezig!

De afgelopen maanden presenteerde Esra Westerburgen (1996, AKV St. Joost) haar werk voornamelijk online. In een digitale context. Naast ‘tentoonstellen’ kan het woord ‘exposing’ ook vertaald worden als ‘onthullen’ of ‘blootstellen’. In de huidige tijd lijkt deze blootstelling gemakkelijker plaats te vinden op digitale platforms dan in de fysieke wereld.

De spanning tussen de interne en de externe belevingswereld, hoe je je voelt en hoe je je gedraagt, fascineert haar. Zowel on- als offline. Dit heeft ze weten te vangen in haar werk “Feel ashamed, puke in car” wat het gehele café overmeesterd.

Hoewel het Nederlands haar voertaal is, drukt ze haar gevoelens vaak uit in het Engels. De Amerikaanse popcultuur heeft haar het emotionele vocabulair gegeven dat ruimte geeft voor distantiëring, romantisering en ironie. Waar het Nederlands soms zwaar kan blijven geeft de vertaling naar het Engels ruimte voor lucht. De werken bevinden zich door het gehele pand in een verscheidenheid aan vormen. Voor de nieuwsgierige kijker zijn er linken te vinden naar digitale werken.

expoktober2
expoktober1