Kriterion: Filmtheater en Café

Een avondje naar de film is vaak meer dan alleen een filmpje kijken: het is ook mensen ontmoeten, wat drinken, pinda’s eten en eindeloos ouwehoeren over wat je gaat zien of net hebt gezien. Kriterion is daarom naast een filmtheater ook een café, en biedt hier met haar foyer alle ruimte voor.

Daarbij kun je bij ons niet alleen voor of na de voorstellingen wat drinken, maar mag je je drankjes ook gewoon mee de zalen in nemen. Daarnaast vinden er regelmatig feestjes en andere speciale evenementen zoals optredens en exposities plaats, bijvoorbeeld ter ere van een film die bij ons in première is gegaan.

Ook wanneer je niet naar de film gaat staat onze foyer voor je open. Het is het hart van Kriterion, waar studenten studeren, buurtbewoners buurten en feestvierders hun feestje houden. Hierdoor is er altijd een mix van verschillende mensen aanwezig, wat zorgt voor een prettige en dynamische sfeer. We hebben ook voor iedereen iets te drinken: naast de standaard dranken hebben we een breed aanbod aan vruchtensappen, een uitgebreid assortiment likeuren en een groot aantal speciaalbieren, waaronder die van Brouwerij ’t IJ. Ook schenken we naast de normale frisdranken minder bekende drankjes van kleinere producenten, bijvoorbeeld Proviant Limonade en Club-Mate.

We hebben dus voor ieder wat wils, en vinden ook dat iedereen iets bij ons moet kunnen drinken. Bij een avondje uit hoort nu eenmaal een drankje. Daarom hanteren we schappelijke prijzen: zo is een vaasje van ons huisbier Jupiler €2,20 en kost een kopje koffie slechts €2,00. Omdat wij de foyer zien als de ontmoetingsplek van Kriterion en haar medewerkers staat iedereen die bij Kriterion werkt wel eens achter de bar. Zo kan het gebeuren dat je door een filmoperateur of door onze penningmeester wordt geholpen.

Als je nog ideeën, tips of suggesties hebt omtrent onze foyer, horen we het graag! Dit doe je door even een mailtje te sturen naar [email protected]

Een borrel of feest geven in Kriterion?

De foyer van Kriterion leent zich heel goed voor het geven van borrels en feestjes. Eigenlijk is alles mogelijk: van het reserveren van een tafel tot het afhuren van de kleine of zelfs grote foyer (respectievelijk het achterste en het voorste gedeelte van het café). Daarbij is het natuurlijk aan jou voor welk bedrag er geborreld wordt, en kan er worden gewerkt met turflijsten of muntjes. Ook als je specifieke wensen hebt, zijn we altijd bereid om te kijken of we eraan kunnen voldoen.

Als je interesse hebt in het geven van een borrel of feest in Kriterion, kun je het beste even contact met ons opnemen. Dit kan via een offerte op de zaalhuur-pagina, het sturen van een mail naar [email protected] of door op dinsdag naar kantoor te bellen op het nummer 020 – 623 17 08.