Nope

IN VOORPREMIÈRE VANAF 12 AUGUSTUS

Oscar-winnaar Jordan Peele heeft het moderne horrorgenre op zijn kop gezet met Get Out en daarna Us. Nu geeft hij een nieuwe draai aan de zomerfilm met zijn meest recente popnachtmerrie: het grootse horroravontuur Nope. In de film werkt Peele weer samen met Daniel Kaluuya, die bijgestaan wordt door Keke Palmer en Steven Yeun. Zij spelen de inwoners van een klein gehucht in het binnenland van Californië die een mysterieuze en angstaanjagende ontdekking doen. 

A Woman Under the Influence (1974) | Feel Bad Films

AUGUST 15 AT 22:00 | AUGUST 20 AT 16:30 | FEEL BAD FILMS

Mabel Longhetti, desperate and lonely, is married to a Los Angeles municipal construction worker, Nick. Increasingly unstable, especially in the company of others, she craves happiness, but her extremely volatile behavior convinces Nick that she poses a danger to their family and decides to commit her to an institution for six months. Alone with a trio of kids to raise on his own, he awaits her return, which holds more than a few surprises.

Platoon | Zomeravond: Homoerotic Hollywood Heroes

AUGUST 17 | 00:00 | HOMOEROTIC HOLLYWOOD HEROES

When young recruit Chris Taylor joins up with his unit in the Western part of Vietnam, he soon realizes that the platoon is split into two groups: the tough beer-drinkers and poker-players around Staff Sergeant Robert Barnes and the music loving pot-smokers and dancers around Sergeant Elias Grodin. Taylor finds himself oscillating between the toughness of Barnes and the moral integrity of Elias.

Point Break (1991) | Zomeravond: Homoerotic Hollywood Heroes

AUGUST 17 | 00:00 | HOMOEROTIC HOLLYWOOD HEROES

In Los Angeles, a gang of bank robbers call themselves The Ex-Presidents commit their crimes while wearing masks of Reagan, Carter, Nixon and Johnson. The F.B.I. believes that the members of the gang could be surfers and send young agent Johnny Utah undercover at the beach to mix with the surfers and gather information. The group is led by Bodhi, a deeply spiritual thrill seeker who seduces agent Utah into joining him in his pursuit of "the ultimate rush."

Mary and Max (2009) | Feel Bad Films

AUGUST 22 AT 22:00 | AUGUST 27 AT 16:30 | FEEL BAD FILMS

Mary is a lonely Australian girl with big glasses. She finds a pen pal in Max, an old loner from New York. Max suffers from Asperger's syndrome, which means he lacks the ability to fully empathize. In a little book, he keeps facial expressions with their meanings, because he himself cannot gauge what people are feeling.

 

Coupez!

TE ZIEN VANAF 18 AUGUSTUS

Hilarische (en bloederige) ode aan de cinema over een horrorfilmcrew die het met echte zombies aan de stok krijgt.

The Island

TE ZIEN VANAF 18 AUGUSTUS

In deze geanimeerde en muzikale hervertelling van het klassieke verhaal van Robinson Crusoe, is Robinson een dokter gestrand op een eiland, dat al snel wordt overvallen door migranten, bewakers en ngo’s. De film is een kleurrijke en surrealistische komedie, die spreekt over actuele zaken zoals vluchtelingenproblematiek en rassendiscriminatie, door middel van visuele poëzie en symboliek.

Le Sommet Des Dieux

TE ZIEN VANAF 18 AUGUSTUS

De Japanse fotoreporter Fukamachi stuit per toeval op een camera die weleens aan George Mallory kan toebehoren. Dat is een beroemde alpinist die sinds het jaar 1924 vermist wordt. Voordat Fukamachi de camera uitvoerig kan bestuderen, wordt deze door een onbekende meegenomen. Fukamachi keert naar Tokio terug en ontdekt de identiteit van de dief: Habu, een mysterieuze bergbeklimmer die in 1985 van de radar verdween.

Cube (1987) | Zomeravond: Zomerschool Wiskunde

24 aug | TBA

Zes mensen ontwaken in een doolhof van in elkaar overgaande kubusvormige kamers met dodelijke boobytraps. Niemand van hen weet waarom ze gevangen genomen zijn, maar al snel blijkt dat ze allemaal een bijdrage kunnen leveren aan de ontsnapping.

Pi (1998) | Zomeravond: Zomerschool Wiskunde

24 aug | TBA

Wiskundegenie bouwt een computer die de vragen over het bestaan van de mensheid kunnen beantwoorden. Maar hij heeft hier niet als enige interesse in...

Oasis (2002, 35mm) | Feel Bad Films

AUGUST 29 AT 22:00 | SEPTEMBER 3 AT 16:30 | FEEL BAD FILMS

Oasis is een liefdesverhaal van twee jonge mensen die door hun familie in de steek zijn gelaten. Een jongeman, vrijgelaten uit de gevangenis, bezoekt de weduwe van de man die hij doodreed onder invloed. Daar ontmoet hij haar dochter, rolstoelgebonden met cerebrale parese. Zullen deze twee verloren mensen een manier vinden om hun relatie te laten werken?

Lingui, The Sacred Bonds

TE ZIEN VANAF 25 AUGUSTUS

Als alleenstaande moeder werd Amina verstoten door haar familie en de gemeenschap. Wanneer haar vijftienjarige dochter Maria zwanger blijkt te zijn en het absoluut niet wil houden, wacht haar nog een zwaarder lot dan Amina zelf: in het Islamitische Tsjaad staat op abortus immers een zware straf. Moeder en dochter hebben geen andere keuze dan zichzelf te helpen en een beroep te doen op vrouwelijke solidariteit in een patriarchale samenleving.

Balearic – Luistersessies

28 AUGUSTUS | 14:00-16:00 | BALEARIC - LUISTERSESSIES

Op zondag 23 juli vind de eerste editie plaats in het thema balearic, een ongedefinieerd genre dat zich spant over meerdere uithoeken. Simpel gezegd is balearic het gevoel van staan op een zonnig eiland, maar dat doet de diepte en kracht van balearic te niet. Het gaat namelijk om gebalanceerde muziek en details. De stijl komt voort uit de Ibiza in de hoogtij dagen, toen er een explosie aan talent aanwezig was. We draaien 3 platen, die verschillende genres waarover balearic zicht spant belichten: van New Age/Ambient naar Bossanova/Synthpop naar Boogie/House.

Sexy Beast (2000) | Zomeravond: Golan’s Verjaardagsbarbecue

31 AUGUSTUS | TIJD TBA | GOLAN'S VERJAARDAGSBARBECUE

Gal is gepensioneerd van het gangsterleven, en ligt lekker te zonnen aan de rand van zijn zwembad wanneer er een steen voorbij komt vliegen, die hem maar net mist. Niet lang hierna worden hij en zijn vriend Aitch bedreigd door Don Logan. Logan wil Gal voor een inbraak in Londen, en hij accepteert geen nee. Toch is dat het antwoord dat Gal blijft geven, hoe sterk Logan ook dreigt.

Decision to Leave

TE ZIEN VANAF 1 SEPTEMBER

Decision to Leave is de nieuwe film van de Zuid-Koreaanse filmmaker Park Chan-Wook (Oldboy, The Handmaiden). De film, een romantische misdaad-drama, vertelt het verhaal van een ijverige detective (Park Hye-Il) die een mogelijke moord onderzoekt. De weduwe van de vermoorde man is hoofdverdachte in de zaak, voor wij hij romantische gevoelens krijgt.

Drii Winter

TE ZIEN VANAF 1 SEPTEMBER

Een aangrijpende film over liefde, schuld, boete en vergiffenis.

Evolution (ENG Subs)

TO BE SEEN FROM 8 SEPT

Kata Wéber's bitterly ironic and personal play has been turned into powerful, bold images by Kornél Mundruczó, with a stunning mise-en-scène.

Corsage

TE ZIEN VANAF 15 SEPTEMBER

De keizerin Elizabeth van Oostenrijk wordt voor haar schoonheid aanbeden en is befaamd om haar kledingstijl. In het jaar 1877 viert ze haar 40ste verjaardag, een mijlpaal die ook een keerzijde heeft. Terwijl haar rol steeds minder impact heeft, poogt Elizabeth haar imago hoog te houden. Ze hunkert naar meer wijsheid en reist naar het buitenland waar ze op visite gaat bij politieke bondgenoten en voormalige geliefden. Ze beraamt een plan om haar nalatenschap veilig te stellen.

Ningdu

TE ZIEN VANAF 29 SEPTEMBER 

Een tragisch familieverleden wordt omgevormd tot een magisch sprookje in dit fantastische debuut van de veelgeprezen animator Lei Lei.

Cow

TE ZIEN VANAF 6 OKTOBER

Deze film is een poging om stil te staan bij koeien. Om ons dichterbij hen te brengen. Om zowel hun schoonheid als de uitdaging van hun leven te zien. Niet op een romantische manier, maar op een levensechte manier. Het is een film over de realiteit van een melkkoe en het erkennen van haar geweldige diensten aan ons.

Close

TE ZIEN VANAF 3 NOVEMBER

De dertienjarige Léo en Rémi zijn beste vrienden. Er komt echter een abrupt einde aan deze vriendschap waarna Léo vol onbegrip toenadering zoekt tot Sophie, de moeder van Rémi. Terwijl ze pogen te begrijpen wat er is misgegaan, hopen de jongens op vergeving en verzoening.

Vortex

TE ZIEN VANAF 17 NOVEMBER

Vortex vertelt het verhaal van een ouder koppel. In hun Parijse flat zorgt ‘vader’ (vertolkt door Dario Argento), terwijl hij schrijft aan zijn boek over de relatie tussen dromen en films, voor zijn dementerende echtgenote (een rol van Françoise Lebrun).