The Flintstones (1994) | Moderne Klassieker: Dino’s

28 NOVEMBER AT 21:00 & 3 DECEMBER AT 16:30 

In a parallel modern-day Stone Age world, a working-class family, the Flintstones, are set up for an executive job. But they learn that money can't buy happiness.

Dreaming Walls

NU TE ZIEN

Een documentaire over het legendarische Chelsea Hotel in New York City, al meer dan een eeuw een icoon van de tegencultuur en een toevluchtsoord voor kunstenaars.

Decoder (1984) | After Midnight December

SCREENING EVERY SATURDAY NIGHT IN DECEMBER

M. discovers that different sonic frequencies induce different patterns of behaviour in listeners, first in his own studio but later in the local "H-Burger" restaurant where the passive muzak appears to be wiping people's emotions.

R.M.N.

VANAF 1 DEC

R.M.N. is een dramafilm uit 2022, geschreven en geregisseerd door Cristian Mungiu. De film speelt zich af in een multi-etnisch dorp in Transsylvanië.

   

Bones and All

TE ZIEN VANAF 1 DECEMBER

Bones and All gaat over de liefde die ontstaat tussen Maren (Taylor Russell), een jonge vrouw die probeert te overleven aan de randen van de samenleving, en Lee (Timothée Chalamet), een nogal intense dakloze jongen. Samen ondernemen ze een ware odyssee, die hen voert langs de achterafweggetjes, verborgen doorgangen en valluiken van het Amerika van Ronald Reagan.

Plus Que Jamais

VANAF 1 DEC

Plus Que Jamais is een intiem en ontroerend verhaal over liefde, loslaten en de vrijheid om eigen keuzes te maken. Het drama van regisseur Emily Atef werd in Cannes vol lof ontvangen vanwege de visueel imponerende beelden en het sterke samenspel van Vicky Krieps en Gaspard Ulliel. Voor de acteur, die in januari overleed na een ski-ongeval, was het zijn laatste filmrol.

White noise

TE ZIEN VANAF 8 DECEMBER

White Noise vertelt het verhaal van een hedendaagse Amerikaanse familie en hun poging om te dealen met de mondaine conflicten van het dagelijks leven. Onderwijl worstelen ze met de universele mysteries in de liefde, de dood en de mogelijkheid op geluk in een onstabiele wereld. Gebaseerd op het boek van Don DeLillo.

Triangle of Sadness

TE ZIEN VANAF 15 DECEMBER

De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland.

Broker

VANAF 12 JAN

Broker van Hirokazu Kore-eda is tegelijk een hartverwarmende brutale roadtrip-komedie en een hartverscheurend drama over onbegrepen buitenbeentjes, dat zijn verkenning van de betekenis van familie voortzet die hij begon met zijn Palme d'Or-winnende drama Shoplifters uit 2018. 


 

Trois couleurs: Bleu (1993)

VANAF 12 JAN

Een emotioneel en visueel virtuoos eerste deel van de regisseur Krzysztof Kieslowski’s drieluik dat werd gebaseerd op de Franse driekleur, oftewel de begrippen vrijheid, gelijkheid en broederschap. 

Trois couleurs: Blanc (1993)

VANAF 19 JAN Trois couleurs: Blanc (1993) is het tweede deel van de trilogie van Krzysztof Kieslowski waarin hij met de Franse begrippen vrijheid, gelijkheid en broederschap speelt. 

Trois couleurs: Rouge (1994)

VANAF 19 JAN Na zijn studie naar de universele waarden van de Tien Geboden boog Kieslowski zich over de symboliek van de Franse driekleur. Rouge, het laatste deel van de trilogie Trois couleurs is deze keer gecentreerd rond het thema broederschap.

La double vie de Véronique (1991)

VANAF 19 JAN

La Double Vie de Véronique is een Frans-Poolse-Noorse speelfilm uit 1991 onder regie van Krzysztof Kieślowski. De film leunt zwaar op het dubbelgangers-motief. Een film over intimiteit en muziek.

The Banshees of Inisherin

VANAF 26 JAN

The Banshees of Inisherin is een zwarte komedie uit 2022, geschreven en geregisseerd door Martin McDonagh.

The Whale

TE ZIEN VANAF 16 FEBRUARI

Een teruggetrokken leraar Engels lijdt aan ernstige obesitas. Hij probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter voor een laatste reddingspoging en kans op verzoening.