Pygmalion | Exhibits

9 T/M 30 SEPTEMBER

Een selectie van het afstudeerwerk van Vere van der Veen, die voornamelijk is ontstaan in een periode van thuis zijn, weinig vrienden en familie zien, stilte, afwezigheid en isolatie. Het gemis dat ze voelde werd opgevuld door het tekenen van mensenfiguren. Er ontstond een steeds groter wordende groep mensen waar Vere zich mee omringde.

Pluk van de Petteflet (2004) | KinderKlassieker

ZONDAG 13 & 27 SEPTEMBER | 14:30 | KINDERKAARTJE: €5,-

Pluk rijdt met zijn rode kraanwagen rond opzoek naar een plekje om te wonen. Zo belandt Pluk in de Petteflat en raakt hij bevriend met een hele hoop frappante inwoners zoals meneer Pen, Aagje, de Stampertjes en Zaza de kakkerlak. Met elke vriend beleeft hij een nieuw avontuur.

Tos & Ike | Sessies

ZONDAG 27 SEPTEMBER OM 21:00

Tos & Ike zullen achter de piano en microfoon kruipen en hun jazz, soul en R&B vibes op ons loslaten. Ze speelden eerder al op Sziget met hun band Par Hasard, maar voor ons café zijn ze met zijn tweeën al genoeg.

Portrait of Jason (1967) | Moderne Klassiekers: Queer Cinema

MAANDAG 28  SEPTEMBER | 22:00 & VRIJDAG 2 OKTOBER | 16:30

Interview met Jason Holliday alias Aaron Payne. Huisjongen, aspirant-cabaretier en zelfbenoemde pimp, die een man's (met gin doordrenkte, pil-gepofte) weergave geeft van hoe het was om gekleurd en homo te zijn in de Verenigde Staten van de jaren zestig.

David Attenborough: A Life On Our Planet

VANAF 28 SEPTEMBER 

Op 28 september zal David Attenborough: A Life On Our Planet vertoond worden. De live Q&A die aanvankelijk live na de film zou plaatsvinden, is opgenomen en wordt na de film vertoond.
 

QT8: The First Eight (2019)

VANAF 1 OKTOBER

Een regisseur waar iedereen wel een mening over heeft, een man die een eigen visie op zijn favoriete filmgenres weet te vertolken naar nieuwe iconische werken. De eigenzinnige man schijnt van werken op de set een 'feestje' te maken en zal nooit zijn geestdriftigheid verliezen.

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

ZONDAG 4 & DONDERDAG 15 OKTOBER | 19:15

Kill Bill: Vol. 1 is het begin van een epische wraaktragedie die uitgevochten wordt tussen de Deadly Viper Assassination Squad (DiVAS). Het instrument van die wraak is The Bride. The Bride stelt een dodenlijst samen, met daarop de leden van de DiVAS en onderaan de lijst haar oude baas Bill, met wie ze een op z'n zachtst gezegd flinke rekening te vereffenen heeft.

Kill Bill: Vol. 2 (2004)

ZONDAG 4 & DONDERDAG 15 OKTOBER | 21:30

Na de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen op haar vroegere handlangers en uiteindelijk haar baas Bill. Voor Vol. 2 heeft Tarantino het bijna volledig over een andere boeg gegooid door het accent te verleggen van actie naar de psychologische aspecten van The Bride en haar geschiedenis. Wat dus niet wil zeggen dat het een tam vervolg is geworden, integendeel, Kill Bill Vol. 2 is wederom een sprankelende ode aan de kung fu-film.

Jackie Brown (1997) | QT

WOENSDAG 7 & 21 OKTOBER

Onderbetaalde stewardess Jackie Brown (Grier) vult haar schamele inkomen aan door geld te smokkelen voor twee wapenhandelaars (Jackson en De Niro). Ze wordt opgepakt en sluit met de autoriteiten een akkoord om ze in de val te lokken. Ondertussen beraamt ze een plannetje om zichzelf danig te verrijken.

Corpus Christi

VANAF 8 OKTOBER

De twintigjarige delinquent Daniel heeft tijdens zijn tijd in een jeugdinstelling God gevonden. Als hij de inrichting verlaat, komt hij in een dorp terecht waar hij bevriend raakt met de lokale predikant.

Kajillionaire

VANAF 8 OKTOBER

Twee oplichters hebben 26 jaar lang hun enige dochter getraind om te bedriegen, op te lichten en te stelen. Tijdens een wanhopige en haastig opgezette overval, verleiden ze een vreemdeling om zich bij hen aan te sluiten, maar hun hele wereld wordt op zijn kop gezet.

Marona

VANAF 8 OKTOBER

Wanneer ze wordt aangereden, denkt het empathische hondje Marona terug aan al haar baasjes die ze heeft voorzien van onvoorwaardelijke liefde.

 

From Dusk Till Dawn (1996) | QT

DONDERDAG 11 & 22 OKTOBER

Klassieke gory B-film van Robert Rodriguez en Quentin Tarantino waarin laatstgenoemde en George Clooney de moordzuchtige broertjes Gecko spelen die in een wel heel ruige bar terecht komen wanneer ze naar Mexico vluchten na het plegen van een bloederige overval. De perfecte combinatie van pulp, achtervolgingen, komedie, een gijzelneming en sexy vampiers.

Allen tegen Allen (2019)| Movies that Matter on Tour

WEDNESDAY 14 OCTOBER | 19:30

In-depth and eye-opening documentary about the rise of fascism in the Netherlands prior to World War II.

The Painted Bird

VANAF 15 OKTOBER

Tijdens de Tweede Wereldoorlog verblijft een joodse jongen bij zijn pleegmoeder in Oost-Europa. Als zij komt te overlijden, moet hij het alleen zien te redden.