Dead Snow (2009) | After Midnight

ELKE ZATERDAG IN DECEMBER | 00:15

Een skivakantie wordt verschrikkelijk voor een groep medische studenten, die geconfronteerd worden met een onvoorstelbare dreiging: nazi-zombies.

Schaduwen, echo’s, lichte sporen | Moderne Klassiekers

ELKE MAANDAG IN NOVEMBER EN DECEMBER 

In deze filmreeks gaan we opzoek naar de zin van het leven. Deze gaan we echter niet ver boven ons hoofd, of diep in onszelf zoeken, maar daar waar 'ie altijd al recht voor het oprapen lag. Een ode aan het kleine genot en de zoekende, eindige mens.

Kriterion x IDFA: Searching Eva

SUNDAY 15 DECEMBER | 7:30PM

Who is Eva Collé? Italian, born in 1992, now living in Berlin, she describes herself in key words: non-binary, Virgo, bisexual, autistic, sex worker, writer, musician, anarchist, feminist, drug addict.

As I Was Moving Ahead Occasionally I Saw Brief Glimpses of Beauty (16mm, 2000) | Moderne Klassieker

MAANDAG 16 DECEMBER | 19:30 (16mm)

Een autobiografische documentaire van Jonas Mekas. 'I am not really a filmmaker. I do not make films. I just film. I am obsessed with filming. I am really a filmer...'

Clásicos Latinoamericanos: Garras de Oro (1927) + My Country Occupied (1971)

WEDNESDAY 18 DECEMBER | 7:30PM

Clásicos Latinoamericanos is a long term film program that digs into Latin American cinema to reflect on its history and the consistent conflicts and issues of the continent.  

Deerskin

VANAF 19 DECEMBER IN KRITERION 

Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig maakt.

Dag van de Korte Film 2019

ZATERDAG 21 DECEMBER | 16:30

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film. Met een speciaal samengesteld filmprogramma wordt het publiek in de Nederlandse filmtheaters getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem.

Human Nature | Dag van de Korte Film

ZATERDAG 21 DECEMBER

Als je de rollen van mensen en dieren eens omdraait, kom je in een wereld waarin dieren met hun huismensjes naar de mensenarts gaan. En besef je pas goed hoe merkwaardig wij omgaan met dieren.

En Route | Dag van de Korte Film

ZATERDAG 21 DECEMBER 

Wanneer Inay (9) samen met haar broertje mee op pad moet met haar vader, doet ze er alles aan om de route te vertragen. Ze weet namelijk dat als ze te laat komt, ze beloond zal worden met een lading zoete toetjes.

Vader | Dag van de Korte Film

ZATERDAG 21 DECEMBER 

Vader (2019) onderzoekt de relatie tussen een vader en zijn bijna volwassen zoon, die hij al bijna zes jaar niet meer heeft gezien. Vader Bob neemt Shakur mee op een roadtrip om hun band te versterken. 

Mind My Mind | Dag van de Korte Film

ZATERDAG 21 DECEMBER

Wanneer je vertrouwt op sociale scripts om de sociale wereld te overleven, is het niet eenvoudig om van het script af te wijken. Vooral als je geobsedeerd bent door Duitse duikbommenwerpers en gewoon een meisje wilt daten.

The Walking Fish | Dag van de Korte Film

ZATERDAG 21 DECEMBER

Een ambitieuze amfibievis wil de mensenwereld ontdekken. Haar verlangen is zo sterk, dat ze transformeert in een mens. Maar zelfs als jonge vrouw blijft ze streven naar meer. Zal ze ooit tevreden zijn?

Kruimeltje (1999) | Kinderklassieker & Kerstfeestje

ZONDAG 22 DECEMBER | 14:30

Op zondag 22 december organiseren we een kerstfeestje en zijn alle kleine kruimeldieven uit Amsterdam en omstreken uitgenodigd om koekjes te komen bakken in Kriterion.

 

Taste of Cherry (1997) | Moderne Klassieker

MAANDAG 23 DECEMBER | 22:00

Een film van Abbas Kiarostami over een man die zichzelf van het leven wil beroven. Hij is op zoek naar iemand om zijn dode lichaam met zand te bedekken, maar de meesten weigeren.

Der Himmel Über Berlin (1987) | Moderne Klassieker

MAANDAG 30 DECEMBER | 22:00

Door het naoorlogse Berlijn dwalen twee engelen. Onzichtbaar voor de mensen zijn ze getuigen van hun getob en verlichten ze waar nodig de pijn.

Ghost Fleet (2018) | Movies That Matter

WOENSDAG 8 JANUARI | 19:00

Opzienbarende, prachtig gemaakte documentaire over moderne slavernij in Thailand. Duizenden mannen worden er gedwongen dag en nacht te werken op vissersboten; ze zijn onbetaald en zijn soms jarenlang van huis.

Jojo Rabbit

VANAF 9 JANUARI IN KRITERION

Schrijver en regisseur Taika Waititi (Thor: Ragnarok, Hunt for the Wilderpeople), brengt zijn kenmerkende stijl van humor en aandoenlijkheid naar zijn nieuwste film, de satirische oorlogsfilm Jojo Rabbit.

Goldie

VANAF 16 JANUARI IN KRITERION

Goldie gaat over een 18-jarig meisje in New York dat hoopt door te breken als hiphopdanseres in een videoclip, om zo haar zusjes uit de klauwen van jeugdzorg te houden. Het beroemde model Slick Woods speelt de hoofdrol en maakt met de film haar acteerdebuut.

For Sama

VANAF 23 JANUARI IN KRITERION

Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby.

Atlantique

VANAF 13 FEBRUARI IN KRITERION

Atlantique van Mati Diop vertelt het verhaal van de 17-jarige Ada uit Dakar, die verliefd wordt op Souleiman maar is uitgehuwelijkt aan een andere man.

Les Misérables

VANAF 20 FEBRUARI IN KRITERION

Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement.

The Lighthouse

VANAF 27 FEBRUARI IN KRITERION

1890, New England. Een duister en beklemmend verhaal over twee vuurtorenwachters op een afgelegen en mysterieus schiereiland.

Ema

VANAF 19 MAART IN KRITERION

Als adoptiekind Polo na meerdere akkefietjes wordt overgeplaatst naar een ander gastgezin, staat de relatie tussen powerkoppel Gastón en Ema zwaar onder druk.

The Wild Goose Lake

VANAF 16 APRIL IN KRITERION

Hij is de leider van een beruchte motorbende, zij is een prostituee die er alles voor over heeft haar vrijheid terug te winnen.