Kriterion AM: Green Room (2015)

ELKE ZATERDAGNACHT IN JULI | 00:15 | €8,-

Nadat het laatste concert van punkband The Ain't Rights is afgeblazen en een vervangend optreden in een Mexicaans restaurant geen rooie cent oplevert, krijgen ze als goedmakertje het aanbod om de volgende dag ergens in de bossen van Oregon te spelen voor een publiek bestaande uit skinheads. Omdat hun toer niet lekker loopt besluiten ze het aan te nemen, maar dat blijkt geen goed idee...

Kriterion & Schokkend Nieuws: Myrte en de Demonen (35mm)

WOENSDAG 28 JUNI | 19:00 | €8,-, GRATIS VOOR CINEVILLE

's Neerlands eerste fantasyfilm ooit op het grote doek! Myrte en de Demonen werd kort na de oorlog gemaakt en na de release in 1950 vrijwel meteen weer vergeten. Schokkend Nieuws, het enige echte filmmagazine voor horror, sciencefiction, fantasy en cultfilms, eert dit merkwaardige sprookje vol magische wezens met een voorstelling in Kriterion.

Baby Driver

VANAF 29 JUNI IN KRITERION

De getalenteerde jonge bestuurder van vluchtauto's Baby ontmoet het meisje van zijn dromen en wil stoppen met zijn criminele bestaan, maar daar is zijn opdrachtgever het niet mee eens. Bereid je voor op spectaculaire achtervolgingen en vechtscènes gespeeld door een sterrencast!

Ketikoti in Kriterion: Burn! (Queimada)

ZATERDAG 1 JULI | 21:30 | €8,-

Ter ere van Ketikoti draaien we de film Burn! (Queimada) van Gillo Pontecorvo. Deze film, waar Marlon Brando naar eigen zeggen z'n beste acteerkunsten heeft laten zien speelt zich medio 1800 af op een Caribisch eiland. Dienke Hondius, initiatiefnemer en hoofdonderzoeker van Mapping Slavery, zal een inleiding verzorgen en de film in een breder perspectief plaatsen.

Una

VANAF 13 JULI IN KRITERION

In dit onthutsende drama volgen we Una, een jonge vrouw met een verborgen verleden. Vijftien jaar eerder liep de jonge Una weg van huis met de oudere man Ray, die daarvoor in de gevangenis werd gezet. Inmiddels heeft Ray zijn gevangenisstraf uitgezeten en onder een andere naam een nieuw leven opgebouwd.

Cars 3

VANAF 13 JULI IN KRITERION

Door een nieuwe generatie razendsnelle racers komt de legendarische carrière van Bliksem McQueen onverwachts tot een einde. Verslagen, maar vastberaden om terug te keren naar zijn geliefde sport, heeft hij de hulp nodig van de enthousiaste, jonge race technicus Cruz Ramirez.

The Big Sick

VANAF 3 AUGUSTUS IN KRITERION

De in Pakistan geboren Kumail heeft een relatie de Amerikaanse Emily. Samen moet ze de verwachtingen zien te overwinnen van zijn familie, die hem onophoudelijk blijft bestoken met potentiële bruiden voor een gearrangeerd huwelijk en hun 1400 jaar oude tradities. Kumail probeert zich staande te houden tussen de twee totaal verschillende werelden: die van zijn eigen, traditionele, ouders, en die van Emily's excentrieke westerse vader en moeder.

The Nile Hilton Incident

VANAF 24 AUGUSTUS IN KRITERION

De net gescheiden, corrupte politie-commissaris Ahmed Noredin moet een moord op een beroemde zanger onderzoeken. Hij is vermoord in een hotelkamer in 'The Nile Hilton' in Cairo. Noredin zet zijn leven op het spel om de moord op te lossen.

The Beguiled

VANAF 7 SEPTEMBER IN KRITERION

The Beguiled is een beklemmende thriller van regisseur en scenarioschrijver Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette), gebaseerd op het boek A Painted Devil van Thomas Cullinan.

Blade Runner 2049

VANAF 5 OKTOBER IN KRITERION

Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD agent K (Ryan Gosling) een verborgen geheim dat wat nog overblijft van de huidige maatschappij mogelijk in chaos kan doen verzinken.