Kriterion After Midnight

De nachtfilmniche was oorspronkelijk bedoeld voor B-filmfetisjisten met een onstilbare honger voor kitscherige personages in occulte of andere buitengewone situaties. Jammer genoeg lijken de films gedurende de laatste jaren definitief te zijn weggestopt in de luwte van de dvd-budgetbakken of digitale dieverijen. Wij zullen de cult weer terugbrengen naar het holst van de nacht. Waar hij thuishoort, AFTER MIDNIGHT.

Kriterion AM: Caniba (2017)

ELKE ZATERDAGNACHT IN FEBRUARI | 00:15 | €8,- 

De filmende antropologen Véréna Paravel en Lucien Castaing-Taylor (Leviathan, 2012) schetsen in Caniba een onderzoekend en verontrustend portret van Issei Sagawa, de Japanse man die in 1981 in Parijs een medestudent vermoordde en haar gedeeltelijk opat.

Kriterion AM: [REC] (2007)

ELKE ZATERDAGNACHT IN MAART | 00:15 | €8,-

Een Spaanse televisieploeg is bezig met het maken van een reportage over de lokale brandweerkazerne, wanneer 's nachts een melding over een verwarde vrouw de kazerne binnenkomt. Nietsvermoedend rukken twee brandweermannen en de televisieploeg uit, maar wat een routineklus had moeten zijn ontaard in een ware hel. Tip van ons: neem dus een grote trui mee om je in te verschuilen, want [REC] is écht eng.

 

Eerder vertoonden we: