Kriterion After Midnight

De nachtfilmniche was oorspronkelijk bedoeld voor B-filmfetisjisten met een onstilbare honger voor kitscherige personages in occulte of andere buitengewone situaties. Jammer genoeg lijken de films gedurende de laatste jaren definitief te zijn weggestopt in de luwte van de dvd-budgetbakken of digitale dieverijen. Wij zullen de cult weer terugbrengen naar het holst van de nacht. Waar hij thuishoort, AFTER MIDNIGHT.

Kriterion AM: The Thing (1982)

ELKE ZATERDAG IN JUNI | 00:15 | €8,-

Een groep Amerikaanse wetenschappers op de Zuidpool stuit op een buitenaardse wezen dat eeuwen bevroren heeft gelegen in het ijs. Doordat deze zich kan transformeren tot hond of mens blijft lang onduidelijk wie wel en wie niet te vertrouwen is.

Kriterion AM: Green Room (2015)

ELKE ZATERDAGNACHT IN JULI | 00:15 | €8,-

Nadat het laatste concert van punkband The Ain't Rights is afgeblazen en een vervangend optreden in een Mexicaans restaurant geen rooie cent oplevert, krijgen ze als goedmakertje het aanbod om de volgende dag ergens in de bossen van Oregon te spelen voor een publiek bestaande uit skinheads. Omdat hun toer niet lekker loopt besluiten ze het aan te nemen, maar dat blijkt geen goed idee...