Kriterion After Midnight

De nachtfilmniche was oorspronkelijk bedoeld voor B-filmfetisjisten met een onstilbare honger voor kitscherige personages in occulte of andere buitengewone situaties. Jammer genoeg lijken de films gedurende de laatste jaren definitief te zijn weggestopt in de luwte van de dvd-budgetbakken of digitale dieverijen. Wij zullen de cult weer terugbrengen naar het holst van de nacht. Waar hij thuishoort, AFTER MIDNIGHT.

Kriterion AM: Heavy Metal (1981)

ELKE ZATERDAGNACHT IN OKTOBER | 00:15

Heavy Metal is een anthologie van verschillende science fiction- en fantasyverhalen geadapteerd van het gelijknamige magazine. Net zoals in het magazine wordt expliciet geweld en seks niet geschuwd. De film bestaat uit tien segmenten, allemaal met verschillende regisseurs, schrijvers, animaties en soundtracks.

Kriterion AM: Plemya (2014)

ELKE ZATERDAGNACHT IN NOVEMBER | 00:15

Het internaat waar The Tribe zich afspeelt, is een instituut voor doven. Er wordt daarom geen woord gezegd in deze film. Gesproken wordt er genoeg, maar alle dialogen zijn in gebarentaal. Geen ondertiteling en geen voice-over, zoals de tekst bij aanvang van de film al duidelijk maakt. Een gewaagde keuze, die heel effectief uitpakt.

 

Eerder vertoonden we: