Geen café-reserveringen meer vanaf 1 juli

DE NIEUWSTE MAATREGELEN VANAF 1 JUI

Per 1 juli gelden er weer soepelere regels in Kriterion, helaas nog steeds op 1,5 meter.

Zomerprogramma 2020

ELKE WOENSDAGAVOND IN DE ZOMERVAKANTIE

Elke woensdagavond in juli en augustus hebben we een kakelverse zomeravond klaarstaan, georganiseerd door je favoriete medewerkers en elk in een thema dat alleen Kriterion zou kunnen programmeren.

Tour d’Europe | Moderne Klassiekers zomer

ELKE MAANDAG EN VRIJDAG IN JULI EN AUGUSTUS

Thuisblijven lijkt voorlopig het devies van deze zomer te worden. Toegegeven: de mozzarella is hier lang niet zo lekker als in Italië en de Albert Heijn XL haalt het niet bij de supermarché, maar ook in Amsterdam kan de zomer zinderend zijn.

Do The Right Thing | 30th Anniversary re-release

NU TE ZIEN

In deze onafhankelijke film, geschreven en geregisseerd door Spike Lee, worden de sociale spanningen van de jaren 80 in Brooklyn op komische maar toch treffende wijze geïllustreerd.

Le Mépris (1963) | Moderne Klassiekers

MAANDAG 6 JULI OM 22:00 & VRIJDAG 10 JULI OM 14:30

Jeremy Prokosch, filistijn in de kunstfilmwereld, is een producent die niet tevreden is met het werk van zijn regisseur. Prokosch heeft Fritz Lang (als zichzelf) ingehuurd om een bewerking van de Odyssee te regisseren, terwijl zijn huwelijk met de fraaie Camille (Bardot) in een lastige fase zit.

Random Film Roulette | Zomeravond

WOENSDAG 15 JULI 

Over de jaren heen hebben we inmiddels een noemenswaardige blu-ray collectie weten op te hopen. Deze avond gaan we eens aan de rad draaien en we zien wel welke klassieker of ontzettende boutfilm het lot ons voorschotelt. Na afloop willekeurige filmpjes van joeptjoep.

Spetters (1980) | Moderne Klassiekers

MAANDAG 13 JULI OM 22:00 & VRIJDAG 17 JULI OM 14:30

Drie vrienden jagen een carrière als motorcrosser na om hun bekrompen milieu te ontvluchten. Wanneer de verleidelijke Fientje in hun stad neerstrijkt, zal het leven van de drie vrienden drastisch veranderen. Deze sleutelfilm in de naoorlogse Nederlandse cinema, doorvlochten met seks en de egocentrische behoeftes, werd zeer populair en bleek achteraf wel wat te zeggen over de maatschappij in de jaren tachtig.

Maxism | Exhibits

EXPO IN JULI | OPENING OP 15 JULI

In juli hebben we weer een expositie in Kriterion! Deze keer 'Maxism' door Max Onink. Een plekkie voor opening kan je hier bemachtigen.

4/5 mei podcast

ONLINE TE LUISTEREN

De geschiedenis van Kriterion is nauw verbonden met de oorlog. Normaliter staat Kriterion dan ook uitgebreid stil bij de herdenking van de oorlog en de viering van de vrijheid. Uitgerekend dit jaar, 75 jaar na de oorlog, moet dit in de vorm van een podcast.

 

Quaranterion Thuisblijftips

Persoonlijke tips van onze medewerkers om je binnen de huiselijke muren een beetje gaande te houden, met wat voor medium ook. Zie het als een ad hoc mini-variant op onze Kriterion Kiest programma: Kriterion Niest.